"Sahici rakamlarla millet rahat edecek"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ekonomi gündemini değerlendirdi.

&quotSahici rakamlarla millet rahat edecek"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamasında  ihracatta aylık bazda 'Cumhuriyet tarihinde ilk kez aylık 20 milyar dolar eşiğinin aşıldığı' açıklamasına yönelik olarak geleceğe dair ümitvar olunması gerektiğini ortaya koyduğunu söyledi.

"KÜRT'ÜN SORUNU PKK"

Geçen gün Bingöl'ün Genç İlçesi’nde elektrik arızasının tamirine giden iki işçinin PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olduğunu hatırlatan Milletvekili Aydemir,"Gencecik insanları, bomba ile katlettiler, özel bir firmada elektrik işçisi olarak çalışıyor bunlar. Kürt'ün sorunu PKK." ifadelerini kullandı.

"MİLLET FIRSATÇILARDAN RAHATSIZ"

Açıklanan enflasyon rakamları ve Tarım Kredi Kooperatifleri’nin marketlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Aydemir, "Dünyadaki gelişmelere dönük ortaya çıkan birtakım menfi hadiseler var. Ancak ara yerde faydacı bir kesim, bu halden istifade etmeye çalışan fırsatçılar var. Bunlara mani olabilmek için, hakiki fiyatlar ortaya çıksın diye bu neviden marketlere ihtiyaç var. Millet, fırsatçılardan rahatsız. Enflasyon rakamlarına bunlar yansıyor. Böyle olunca, sahici rakamlar ortaya çıksın diye mutlaka bu neviden ilave tedbirler koymak lazım, bunlar da yapılıyor. İnşallah yakın zamanda sahici rakamlarla beraber millet çok daha rahat edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bakmadan Geçme