Milletvekili Aydemir çevrecilikte Erzurum'u örnek gösterdi

Milletvekili İbrahim Aydemir, Basın toplantısında Çevre, Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığı kaydında Erzurum'da gerçekleştirilen hizmetleri paylaştı.

Milletvekili Aydemir çevrecilikte Erzurum'u örnek gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Milletvekili Aydemir, Büyükşehir, Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Tortum, İspir başta olarak inşa edilen Erzurum Millet Bahçelerini örnek olarak gösterdi, Milletvekilleri ve gazetecileri Erzurum’a davet etti.

YAKUTİYE BELEDİYESİNİN ALDIĞI ÇEVRE ÖDÜLÜ

Erzurum’da yükselen çevre ve şehircilik eserlerini paylaşan Milletvekili Aydemir, Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Tortum ve ispir bağlamında inşa edilen Millet Bahçeleri ve hayata geçirilen sıfır atık projelerini aktardı. Yakutiye Belediyesinin Sıfır Atık Projesi uygulamasıyla ödül aldığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, "Palandöken Belediyemiz, Yakutiye Belediyemiz, Aziziye Belediyemiz, eşi emsali az görülür çevreye dönük çalışmalar gerçekleştirdiler. Yakutiye belediyemiz sıfır atık projesine katkısından dolayı Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiden bir ödül aldı. Biz hizmet yapıyoruz, hizmeti yapanları da teşyi ediyoruz. Onore ediyor, teşvikte bulunuyoruz. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yaptığı da bu kabildendir. Biz de Yakutiye Belediye başkanımızı buradan tebrik ediyoruz." dedi.

PALANDÖKEN KENT ORMANI

Basın toplantısında çevrecilik adına Palandöken Belediyesi Kent ormanı Projesini gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, "Palandöken belediyemiz bir kent ormanı projesi gerçekleştirdi. Yaklaşık 20 dönümlük bir alan. Palandöken kış turizminin merkezi. Tam onun girişinde bir kent ormanı kurdu Daha önce mezbelelik olan bir alanı, çok esaslı bir hale getirdi. Gittiğinizde çevreye katkı nasıl olur görüyorsunuz. Hakiki çevrecilik budur. Sadece sözde değil hayata yansıtarak gösteriyoruz çevre hassasiyetimizi. Palandöken belediyesini de tebrik ediyoruz." diye konuştu.

AZİZİYE VE TERMAL YATIRIMLAR

Aziziye Belediyesinin özellikle Termal kaynakların ekonomiye kazandırılması, bu turizm çeşidi üzerinden çevrecilik projelerini hayata geçirmesiyle örnek bir belediyecilik ortaya koyduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, bunun çevreye karşı bir AK duyarlılık eseri olduğunu, Aziziye Belediyesine minnettar kaldıklarını belirtti.

Bakmadan Geçme