Erzurum'da İHA ve SİHA'lar suçlulara göz açtırmıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Havacılık Daire Başkanlığının koordinesinde Erzurum'da görev yapan İHA ve SİHA' lardan oluşan filo, başta teröristler olmak üzere suçlulara korku salıyor.

Erzurum'da İHA ve SİHA'lar suçlulara göz açtırmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye genelinde sayılı merkezlerde konuşlu olan Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'ların bir kısmının bulunduğu Erzurum'daki filo, terörle mücadele başta olmak üzere suçluların takibi ve yakalanmasında önemli görevler üstleniyor. Sorumluluk alanları olan Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde SUÇLULARA göz açtırmayan filodaki İHA ve SİHA'ların kumanda merkezinde, zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan pilotlar görev alıyor.

7 GÜN 24 SAAT TERÖRİSTLER İLE SUÇLULARI ARIYOR

Pilotlar kontrolünde uçuş yapan İHA ve SİHA'lar, yüksek çözünürlüğe sahip görüntü kayıtları sayesinde sorumluluk bölgelerini 7 gün 24 saat gözleyip teröristler ile suçluları arıyor. İnsansız hava araçları, terör, narkotik suçlar ve kaçakçılıkla mücadele alanlarında, sınır güvenliğinde, toplumsal olayların ve gösterilerin izlenmesi, takibi ve güvenliğinin sağlanmasında kullanılıyor.

Bu tür olayların yanı sıra kara yolu trafik güvenliği denetimleri, deprem, sel ve benzeri doğal afetlerdeki arama kurtarma faaliyetleri ile keşif, gözetleme ve istihbarat görevlerinde aktif rol üstlenen Erzurum'daki filo, diğer güvenlik birimleriyle koordineli çalışma yürütüyor.

PALANDÖKEN'İN DOĞAL GÜZELLİĞİNİ DE KAYDETTİLER

İHA ve SİHA'ların kameralarına yansıyan görüntülerde Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken de bulunuyor. Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak keyfini çıkaran yerli ve yabancı turistleri görüntüleyen İHA ve SİHA'ların aldığı görüntülerin yüksek çözünürlükte olması dikkati çekti.

Bakmadan Geçme