Erdoğan: 'Üniversite harçlarını kaldıran CHP değil, AK Parti iktidarıdır'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li belediyelerin gençlere hizmet gibi bir dertlerinin olmadığını belirtti. "Üniversite harçlarını kaldıranın AK Partidir" dedi.

Erdoğan: 'Üniversite harçlarını kaldıran CHP değil, AK Parti iktidarıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aydın Efeler ve Nazilli’de gerçekleştirilen programın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle bir araya geldi. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde (ADÜ) gerçekleştirilen programda 14 Mayıs’a dikkat çekerek “Cumhur İttifakı, 14 Mayıs’a gümbür gümbür yürüyor.” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerden ilham aldıklarını belirtti. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’li belediyelerin gençlere hizmet derdinin olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt sayılarını 850 bine çıkardıklarını ve gençlerin 27 milyar liralık endeks borcunu sildiklerini belirterek “Bay Kemal, senin CHP’li belediyelerin kaç tane yurt yaptı, neleri sildi?” dedi.

“KAÇ TANE YURT YAPMIŞLAR”

Üniversite harçlarını tamamen kaldırarak hem ailelerin yükünü hafiflettiklerini hem de marjinal grupların istismar olanağını ellerinden aldıklarını vurgulayan Erdoğan “Göreve geldiğimizde, gençlerimizin en büyük sıkıntılarından biri üniversite harçlarıydı. Şimdi üniversite harçları sorunu kaldı mı, hepsini kaldırdık. Bunu biz yaptık. Marjinal gruplar sokakları yakıp yıkıyordu bu harçlardan dolayı. Şimdi ben gençlere sesleniyorum. Bu harçları kaldıran CHP iktidarı değil, AK parti iktidarıdır. Biz üniversite harçlarını tamamen kaldırmak suretiyle hem bu örgütlerin istismar aracını ellerinden aldık, hem de ailelerimizin yükünü hafiflettik. Gençlerin ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak yurtların toplam sayısı 190 ve yatak kapasitesi ise 182 bin civarındaydı Eylül ayında hizmete açtığımız 105 yeni yurt binası ile birlikte toplam yurt sayımızı 800'e yurtlarımızın yatak kapasitesini ise 850 bine çıkardık. Bunu biz yaptık, CHP değil, yanındakiler değil. Hadi ellerinde büyükşehir belediyeleri var. Kaç tane yurt yapmışlar. Onların öyle bir dertleri yok.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme