Erdoğan: "Kızılelma 2024-2025 gibi seri üretimde bir yere oturacak"

Mardin'de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gelen Kızılelma farklı bir şey." diyerek Kızılelma'nın 2024-2025 gibi seri üretimde olacağını belirtti.

Erdoğan: &quotKızılelma 2024-2025 gibi seri üretimde bir yere oturacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de bir otelde düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı-Değerlerin Yüzyılı Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayide geldiği noktaya değindi.

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma'nın seri üretime gireceği tarihi belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Göreve geldiğimizde savunma sanayinin %20'si yerliydi, şimdi ise bu %80'e çıktı. Benim diyen ülkeler şu anda bizim savunma sanayi ürünlerimizin araç gereç aklınıza ne gelirse Türkiye'den istiyorlar. Şu anda Bayraktar yetişemiyor. Gelen Kızılelma farklı bir şey. Kızılelma 2024-2025 gibi seri üretimde bir yere oturacak." diye konuştu. 

Yunanistan'ın tahriklerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne dediler? 'Çılgın Türkler geliyor' Hele hele bir de Tayfun Füzesi menzili 560 km olarak açıklandı. Biz bunu yeterli bulmuyoruz, geçen hafta bir görüşme yaptık. 'Nedir nihai durum?' dedim. 1000 kilometreyi yakalayacağız. Bunu duyunca Yunan, hoplamasın mı? Yunanistan bizimle uğraşmasın. Bir gece ansızın gelebileceğimizi gösterdik, göstereceğiz Rahat durmazlarsa gereğini yaparız." ifadelerini kullandı. 
 

Bakmadan Geçme