Üniversiteler kapanıyor mu?

Üniversiteler kapanacak mı? 2021-2022 Üniversitelerde yüz yüze eğitim bitecek mi?

Üniversiteler kapanıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Lisans ve ön lisans öğrencileri tarafından üniversitelerrin kapanıp kapanmayacağı merak ediliyor. Vaka artışlarını göz önünde bulunduran üniversite öğrencileri, yüz yüze eğitimin devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. . Peki üniversiteler kapanacak mı?

ÜNİVERSİTELER KAPANACAK MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından geçen haftalarda Kovid-19 salgınında aktif vakaların yaklaşık yüzde 40'ının 23 yaş altı vatandaşlardan oluştuğuna işaret etmiş ve üniversitelerdeki eğitim durumuyla ilgili şöyle konuştu:

"Okullarda hareketliliğin başlaması ile birlikte vakaların yaş ortalaması düşmeye başlamıştı. Üniversitelerimiz de birer birer açılmaya başladılar ve bu hareketlilik de bir artışa neden olabilecek. Üniversiteli kardeşlerimizi eğitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, şu an aktif vakalarımızın yaklaşık %40'ı 23 yaş altı vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Aşı programımızda da bir miktar yavaşlama hissedilir hale geldi. Aşıların etkililiği ve hastaneye yatışları azalttığı tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Aşı olarak toplum bağışıklığını elde etmeli ve salgının seyrine dur demeliyiz. Yakında yaşanmaya başlayan hareketlilik sebebiyle özellikle üniversite öğrencilerimizi acilen aşı olmaya ve aşılarını tamamlamaya davet ediyorum."

YÖK'TEN ÖNEMLİ KARAR

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, salgın koşullarıyla sınırlı olmak üzere üniversitelerde pedagojik eğitim derslerinin %40'ının uzaktan öğretim yoluyla verilebileceğini kararlaştırdı. Özel öğretim yöntemleri ve öğretmenlik uygulaması gibi uygulamalı dersler ise bu kapsamın dışında bırakıldı.

Bakmadan Geçme