Yeni virüs Wuhan'dan yola çıktı

Koronovirüs'ün başladığı Wuhan'da bulunan canlı hayvan pazarında 71 yeni virüs tespit edildi. Üstek bu virüslerin 18'i yüksek risk kategorisinde ve aktif.

Yeni virüs Wuhan'dan yola çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili olarak endişe duyduklarını belirten bilim adamları özellikle misk kedisinde bulunan mikroplara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Yeni virüs haberlerinin yayılmasının ardından ulusal medya 'örneği görülmemiş Çin yasak kararlarının nedeni ortaya çıktı. Yeni virüsler Wuhan’dan yola çıktı'  başlıklarını attı. Uzmanlara göre Çin'de bulunan yeni virüsler farklı kâbusların tetikleyicisi olabilir. 12 Kasım tarihinde yayımlanan yeni araştırmaya göre, Çin'deki pazarlarda memeli hayvanların taşıdığı 71 yeni virüs tespit edildi. Bu virüslerin 18'i hem insanlarda hem de hayvanlarda tehlikeli olabilir. Araştırmayı kaleme alan isimlerden, Sydney Üniversitesi'nden biyolog Edward Holmes çalışmanın, canlı hayvan ticareti ve pazarlarının neden bir salgının merkezi olabileceğine dair ışık tuttuğunu kaydediyor:

"Araştırma ayrıca insanların diğer hayvanlara sürekli olarak virüs taşıdığını gösterdi. İki yönlü bir virüs trafiği olduğu açık. En çok tedirgin olduğumuz konu ise, karşı türler arasındaki virüs transferi. Canlı hayvanların pazarda satılmasıyla mikroplar geniş bir alana taşınıyor. Doğru zamanda doğru hayvandaki doğru bir virüs, kolayca küresel bir salgını tetikleyebilir."

Bakmadan Geçme