Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hem turist sayısı hem de gelirde zirvedeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hem turist sayısı hem de turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını hep birlikte yaşıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: &quotHem turist sayısı hem de gelirde zirvedeyiz"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu 7’inci Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada katılımcılara hitap ederken sektöre ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları şu şekilde:

"Her ne kadar küresel salgın döneminde kısa bir ara vermiş olsak da hem turist sayısı hem de turizm geliri bakımından ülkemizin zirve noktasını hep birlikte yaşıyoruz. Turist başına gecelik harcamanın 1.000 dolara yaklaşması verilen emeklerin karşılığının alınmaya başladığının göstergesidir. Türkiye'nin 2021'de dünyada turist sayısında 4'üncü, turizm gelirinde 8'inci sıraya yükselmiş olması bu yıl çok daha iyi yerlere geleceğinin habercisidir. Ülkemiz dünyanın tüm güzelliklerini kendinde toplamış bir hazineye sahiptir. Dünyada turizm sektörünün büyük atılımlar gösterdiği dönemlerde biz süreci hep geriden takip ettik. Bu atılımı ilk kez Özal döneminde başlattık. Sonra AK Parti döneminde bu atılımları hızlandırdık. Turizmdeki rakiplerimizin küresel kriz etkisiyle irtifa kaybettiği bu dönemde dünya liderliğine yükselme yolumuz açıktır. Turizmde artık çıraklık ve kalfalık dönemini bitirdik, ustalık aşamasındayız. Ustalığımızı daha iyi konuşturmalıyız."

Bakmadan Geçme