• Haberler
  • Erzurum
  • CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Başkan Mehmet Sekmen ve Vali Okay Memiş'e cevap verdi

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Başkan Mehmet Sekmen ve Vali Okay Memiş'e cevap verdi

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Vali Okay Memiş'in, CHP'nin Erzurum mitingindeki saldırılara dair açıklamalarını yanıtladı. 

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, Başkan Mehmet Sekmen ve Vali Okay Memiş'e cevap verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Okay Memiş’in belirttiğinin aksine, programın Valilik ve Emniyet’in bilgisinde olduğunu ve şehirde duyurular yapıldığını belirten Suat Dülger, Emniyet yetkililerini program öncesindeki gerginlikle ilgili uyarmalarına rağmen önlem alınmadığını savundu.

“VALİLİK VE EMNİYETİN BİLGİSİ DAHİLİNDEYDİ”

Suat Dülger, şunları söyledi:

“ 7.5.2023 günü gerçekleşmesine izin verilmeyen Sn. Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum Programında Valilik ve Emniyetin bilgisi dahilinde Yakutiye Kent Meydanında bir konuşma sonrası halk ve esnaf Cumhuriyet Caddesi boyunca selamlanacaktı. Kısa süre önce İYİ Parti lideri Sn. Meral Akşener de aynısını yapmıştı. Valilik ve emniyetin bilgisi dahilinde bu konuda bildirimler yapılmış aynı gün alanda halkın toplanması hedef alınmış, günlerce açık duyurular yapılmıştır. 7.5.2023 günü Büyükşehir Belediyesi bu toplantıya engel olmak için belediye otobüsleri ile doldurmuş, itirazlarımız üzerine alandan otobüsler çıkarılmıştır. Her şey düzelmişken bu defa organize bir topluluk etrafta biriktirilmiş, alana gelenlere sözlü ve fiziki tacizler yaşanmaya başlanmıştır. Emniyet yetkililerini defalarca uyarmamıza rağmen bu saldırgan gruba yeterli önlem alınmamış, Sn. Ekrem İmamoğlu’nun da içinde bulunduğu otobüs alana yaklaşınca saldırılar iyice artmış, otobüs taşlanmış, bu taşlarla alanda yaralananlar olmuştur. Orada olanlar kameralarca an an çekilmiştir, gerçek apaçık ortadadır.”

“YASAL İZNİ YOKTU AÇIKLAMALARI ÇARPITMADIR”

“AKP yetkililerinin “yasal izin yoktu” gibi çarpıtılmış açıklamaları tamamiyle geçersizdir, yukarıda bilgisini verdim. Burada asıl tehlikeli olan konuyu “miting izinsizdir” lafı ile çarpıtarak, oradaki saldırganlığın meşrulaştırılmasıdır. “İzinsiz mitingleri” ne zamandan beri devletin kolluk güçleri değil de saldırgan kalabalıklar engellemektedir ? Ciddi bir devlet yetkilisi veya belediye başkanı böyle bir açıklamayı nasıl yapar ? Tüm kamuoyu biliyor ki yapılan açıklamalar suçluluğun telaşındandır.”

“SALDIRGAN KALABALIĞA GÖZ YUMULDU”

“3 Mayıs’ta yapacağımız mitingin yeri de bir gün sonra keyfi değiştirilmiş, güvenlik bahanesi ileri sürülmüştür. Dün gördük ki gerçekten ilimizde güvenlik zaafiyeti vardır. Oradaki saldırgan kalabalığa göz yumulduğu için gece geç saatlere kadar şehirde korku iklimi yaratılmıştır.”

“DEMOKRASİ VE HUKUKA TAHAMMÜLSÜZLÜK”

“Dün yaşadığımız “izinsiz toplantı” ve benzeri gerekçeyle değil demokrasiye, hukuka tahammülsüzlük ile cereyan etmiş, Erzurum Halkının çok büyük çoğunluğunu üzmüştür. 14 Mayıs günü halkımız bu saldırganlara ve onların destekçilerine sandıkta cevabını verecektir.”

“EKREM İMAMOĞLU DAHA TRAJİK OLAYLAR YAŞANMASINI ALANDAN AYRILARAK ENGELLEDİ”

“Miting değil esnaf ziyareti olacaktı, diyerek kafa karıştıranlar da biliyor ki dün Cumhuriyet Caddesinin önü kesilmiş, geçiş mümkünsüz hale getirilmiştir, nasıl esnaf ziyareti yapılacaktı ? Söylenenler çarpıtmadır, zaten her tarafın saldırganlarca kesilmesine göz yumulması durumu özetliyor, orada daha trajik olayların yaşanmasını Sn. Ekrem İmamoğlu alandan ayrılarak engellemiştir. Ve alandan otobüsle ayrılanlara emniyet eşlik etmemiş, alanın tahliyesinde de yeterli önlemler alınmamıştır.”

“SAVAŞA DEĞİL SEÇİME GİDİYORUZ”

“Savaşa değil seçime gittiğimiz bu süreçte seçimin ilk turda bitmesinin ne kadar önemli olduğu dün Erzurum’da iyice görülmüştür. Hukuk ve demokrasiyi hiçe sayan bu zihniyet 14 Mayıs’ta sandıkla gidecek, milletin iktidarı kurulacaktır.”
 

Bakmadan Geçme