Çay içerken iki kere düşünün... Çaya ne kadar zam geldi? Bugün zam gelen ürünler... Hangi ürünlerde zam bekleniyor?

Dünyanın en çok çay tüketen ülkesi olarak üzüleceğimiz bir haber bizi karşıladı. Çaya yüzde 43 zam geldi. Peki başka hangi ürünler zamlandı, hangi ürünlerde zam beklentisi var?

Çay içerken iki kere düşünün... Çaya ne kadar zam geldi? Bugün zam gelen ürünler... Hangi ürünlerde zam bekleniyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimlerin ardından zamlar birbirini kovalıyor.

Motorin, benzin fiyatlarının ardından, dünyanın en çok çay tüketen ülkelerinden biri olarak Türk halkını üzecek zam haberi çay için geldi.

ÇAYA YÜZDE 43 ZAM... ÇAY DA MI İÇMEYEK?!

2023 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 64 artışla destek primi dahil kilogramda 11,30 lira olarak açıklandı. Çaykur da bu fiyatlandırmanın üzerine, kuru çay fiyatlarına ortalama yüzde 43 oranında zam yaptı.

EKMEĞE ZAM YOLDA

Çay gibi buğday alım fiyatları da açıklandı. Fiyatların açıklanmasının ardından un fiyatları arttı. İTO ve Esnaf Odası’na bağlı fırıncılar ekmeğe yüzde 33-40 bandında zam gelmesi için çalışmalara başladı.

Makarna da, buğday fiyatlarından sonra zam gelmesi beklenen ürünler arasında. 

DAMACANA SU DA ZAMLANABİLİR

Döviz fiyatlarının artışının, damacana su fiyatlarına yansıyacağı gelen haberler arasında.

COCA COLA'YA ZAM DUYURUSU

Öte yandan, Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş da kara haberi Coca Cola ürünleri için verdi. Zam haberini sosyal medya hesabından duyuran Aybaş, 330 ml'lik kutu Coca Cola'nın fiyatı 15 liradan 18 liraya; 2,5 litrelik Coca Cola'nın ise 40 liraya yükseleceğini ifade etti.

Bakmadan Geçme