Bulanık'ta 23 Nisan coşkusu

Muş'un Bulanık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Bulanık'ta 23 Nisan coşkusu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muş’un Bulanık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kent meydanındaki Atatürk heykeline çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, daha sonra Bulanık Spor Salonunda devam etti. Burada günün anlam ve önemiyle ilgili bir konuşma yapan Turgut Özal İlk ve Ortaokulu Müdür Yardımcısı Volkan Mertgil, “Her fidanı sevgiyle büyüten fedakar yönetici ve öğretmen arkadaşlarım, aydınlık yarınların güvencesi olan sevgili öğrencilerimiz, inanıyorum ki bugün hepimiz coşku doluyuz. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu ve bir ulusun yazgısının yine ulusun kendisi tarafından belirlendiği, ulusun kendi yolunu kendi çizdiği büyük bir devrimin sevincini yaşıyoruz. Ulu Önder Atatürk’ün ve elbette bu büyük devrimde payı olan diğer kahramanların, egemenliği gerçek sahibi olan halka vermelerinin 104. yılını kutluyoruz. Sevgili çocuklar, unutmayın ki, sizler bu dünyanın gerçek sahipleri, sizler soylu bir geçmişe sahip geleceğimizsiniz. Aydınlık güzel günlere yürürken bilmeniz ve hiç aklınızdan çıkmaması gereken elbette şeyler var. Dürüst olmayı, çalışkan olmayı bileceksiniz. Vatan sevgisini, bayrak sevgisini bileceksiniz. Barışı, kardeşliği bileceksiniz. Birlik olmayı, beraber yaşamayı bileceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı kutluyorum” dedi.

Günün anlam ve önemi belirten konuşmanın ardından öğrenciler; halk oyunları, palyaço, dünya çocukları temsili gösterisi yaparak şiirler okudular.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği programa; Kaymakam Oğuzhan Ocak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kazım Tüysüz, Cumhuriyet Başsavcısı Dilan Burcu Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Tefek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bakmadan Geçme