Bu da kedi pansiyonu

Bitlis'te daha önce petshop olarak hizmet veren bir dükkân, sokakta yaşayan kediler için pansiyona dönüştürüldü.

Bu da kedi pansiyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tatvan İlçesi’nde yer alan bu pansiyon kışın soğuk hava şartlarından kedileri korumak amacıyla oluşturuldu. Pansiyonda sokak kedilerinin mamasından suyuna, tırnak kesiminden banyolarına kadar her türlü bakımı özenle yapılıyor. Tüm bunların yanı sıra pansiyonda kediler için televizyon, mama kapları ve birçok oyuncak bulunuyor. Her gün temizlik yapılan pansiyonda, mama ve su kapları günlük olarak değiştiriliyor.

“ÜCRETSİZ SAHİPLENDİRME YAPIYORUZ”

Pansiyon ile ilgili bilgi veren petshop dükkân sahibi Gökhan Uçak, “Pansiyonda 4’ü cins olmak üzere 5 çeşit kedi var. Bir sokak kedimizi de bugün sahiplendirdik. Burada ücretsiz sahiplendirme yapıyoruz. Kedilerimizin mamasını verip, banyolarını, tırnak kesimlerini ve temizliklerini yapıyoruz. ” dedi.

“ANNELERİNİN TERK ETTİĞİ YAVRU KEDİLERİ SAHİPLENDİRİYORUZ”

İnsanların çevrede buldukları sokak kedilerini pansiyona getirdiklerinden bahseden Uçak, “Anneleri terk etmiş yavru kedileri burada sahiplendiriyoruz. İnsanlar her cins kediyi pansiyona getiriyor, biz de pansiyonumuzda o kedileri misafir ediyoruz.” diye konuştu.

“GÜZEL HİZMET VERİYORLAR GÖZÜM ARKADA KALMAYACAK”

Birkaç günlüğüne şehir dışına çıkacağını ve kedisini bu pansiyona bırakacağını dile getiren Mücahit Çoban isimli vatandaş ise “Ben 5-6 yıldan fazladır kedi besliyorum. 3-4 günlüğüne şehir dışına çıkacağım. Mia isimli kedimi pansiyona bırakmak için geldim. Buranın görevlisi ve yetkilisiyle de konuştum. Güzel bir hizmet veriyorlar. Her şeyi dört dörtlük yapıyorlar. Ondan dolayı gözüm arkada kalmayacak.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme