Adilcevaz projeleri 2022 yatırım planına alındı

Bitlis Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, doğalgaz ve içme suyu projelerinin yatırım programına alındığı müjdesini verdi. 

Adilcevaz projeleri 2022 yatırım planına alındı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ilçeye 2021 yılında yapılması planlanan yatırım projelerini görüşmek ve bu projeleri hayata geçirmek isteyen AK Parti Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İller Bankası Genel Müdürlüğü’ne gitti. Buralarda ilçeye yapılması planlanan projeler konusunda görüşmeler yapıldı. 

“ADİLCEVAZ’DA 2022 YILI İLKBAHAR AYINDA DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINA BAŞLANIYOR” 

Ankara’da doğalgaz konusu ile ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşen Başkan Gürsoy, Adilcevaz’da 2022 yılı ilkbahar ayında doğalgaz çalışmalarına başlanacağı müjdesini verdi. 

ADİLCEVAZ’DA İÇME SUYU ŞEBEKE VE DEPOLARININ YENİLEME ÇALIŞMALARININ 2022 PROGRAMINA ALINDI 

Başkan Gürsoy Adilcevaz’ın içme suyu projesi hakkında ise İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrasında Başkan Gürsoy, SUKAP kapsamında Adilcevaz genelinde içme suyu ishale hattı, şebeke ve depolarının yenileme çalışmalarının 2022 yılı programına alındığını söyledi. 

Ankara seyahatinin projeler hususunda çok verimli geçtiğini belirten Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, konuyla ilgili olarak, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Yıldız Beyle doğalgaz konusunu görüştük. Şu müjdeyi vermek isterim Adilcevaz’a doğalgaz 2022 yılı programına alındı ve çalışmalara ilkbaharda başlanacak. Ayrıca İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı İsmail Ergüneş, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Beye ayrı ayrı giderek ilçemizin problemlerini görüştüm. Yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemizin tamamının içme suyu hatlarının (ishale, şebeke ve depo) SUKAP kapsamında 2022 yılı programına alındı. Desteklerinden dolayı bakanlarımıza, Genel Başkan Yardımcımız Vedat Demiröz'e, milletvekillerimiz Cemal Taşar ve Vahit Kiler'e teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme