Bakan Varank Iğdır'da 3 fabrikanın açılışını yaptı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Iğdır'da faaliyete başlayan yeni 3 fabrikanın açılışını yaptı.

Bakan Varank Iğdır'da 3 fabrikanın açılışını yaptı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) Iğdır ilinde desteklemiş olduğu üç proje ile birlikte Iğdır Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete başlayan yeni 3 fabrikanın açılışını yaptı.

“BU FABRİKALAR, IĞDIRLI KARDEŞLERİMİZE EKMEK KAPISI OLACAK”

Bakan Varank açılışta yaptığı konuşmada, “130 milyon lira yatırım tutarına sahip tuz işleme ve ambalajlama tesisini, 93 milyon lira yatırım tutarına sahip tekstil fabrikasını ve 15 milyon lira yatırım tutarına sahip mobilya fabrikasını açıyoruz. Bu fabrikalar, Iğdırlı kardeşlerimize ekmek kapısı olacak.” dedi.

“261 MİLYON LİRALIK YATIRIM IĞDIR'IMIZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”

Iğdır'a yapılan yatırımlara değinen Varank, "Bu fabrikaların yanı sıra, Kalkınma Ajansımızın desteğiyle tamamladığımız yaklaşık 22 milyon lira bütçeye sahip üç farklı projeyi de şehrimize kazandırmış oluyoruz. Toplamda 261 milyon liralık yatırım Iğdır'ımıza hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

Varank, "Kalkınma Ajansımızın desteğiyle tamamladığımız yaklaşık 22 milyon lira bütçeye sahip üç farklı projeyi de şehrimize kazandırmış oluyoruz. Iğdır OSB Doğal Gazla Rekabet Gücünü Artırıyor Projesi ile sanayicimizin enerji giderlerini azaltarak daha düşük maliyetlerle üretim yapmalarına imkân tanımış olacağız. Tuzluca Doğa Parkı Projesi ile Tuz Mağaralarını sağlık turizmine kazandırarak şehrimizin ekonomisine yenilik getiriyoruz. Seralarda Üretim Kınalı Ellerle Buluşuyor Projesi ile de şehrimizdeki sera tarımını büyüterek tarımsal katma değerinin artırılmasına önemli bir katkı sağlayacak. Toplamda 261 milyon liralık yatırım Iğdır'ımıza hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

Son 20 yılda Iğdır için 900 milyon liralık yatırım tutarına sahip 156 teşvik belgesi düzenlendiğini, bununla 5 bin 250 kişilik istihdamın önünü açtıklarını, KOSGEB aracılığıyla şehre 1600 işletmeye 90 milyon lira destek sağladıklarını ifade etti.

Açılışa, Kars Milletvekili TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç' da katıldı.

Bakmadan Geçme