Bakan Kurum açıkladı... Deprem bölgesinde inşaat faaliyetleri ne zaman başlayacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmaları ve yeniden inşa çalışmalarına dair açıklamada bulundu.

Bakan Kurum açıkladı... Deprem bölgesinde inşaat faaliyetleri ne zaman başlayacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Murat Kurum, Gaziantep AFAD Koordinasyon Merkezinde yaptığı açıklamasında, ilk 30 bin konutu projelendirme süreci başladığını, Şubat ayı itibariyle sözleşme sürecinin, Mart ayı itibariyle de inşa çalışmalarının başlatılacağını ifade etti.

Bakan Kurum'un açıklamasından satır başları şöyle:

- "İlk 30 bin konutu projelendirme süreci başladı. Şubat ayı itibariyle sözleşme süreci başlayacak, Mart ayı itibariyle de inşa çalışmaları başlayacak."

- "Konutlarımız zemin ile birlikte 3, 4 katı geçmeyecek."

- "3. etapta çalışmalarımızı yaptıktan sonra master planlarımızı yapacağız. Ardından şehrin tarihi dokusuna uygun binalarımızı inşa edeceğiz."

KAÇ BİNA HASARLI?

- "Hasar tespit çalışmalarımızı 7 bin 358 uzmanımızla çalışıyoruz. Bugün 684 bin binayı inceledik. 345 bin bağımsız bölümün ağır hasarlı ve yıkık olduğunu tespit ettik. 3 milyon konutun 700'ünün de az hasarlı ya da hasarsız olduğunu belirledik."

- "Vatandaşlarımız e-devlet üzerinden binalarını inceleyebilir ve az hasarlı binalarına girebilirler. Orta hasarlı binalara şu anda girilemez. Ağır hasarlı binalar zaten yıkılacak."

EŞYALAR NASIL TAŞINACAK?

- Eşya taşımak isteyen vatandaşlarımıza kurduğumuz masalarda AFAD ve diğer ekiplerimizle destek veriyoruz."

- "En geç bir hafta içerisinde 10 ilimizde hasar tespiti tamamlayacağız. Ardından enkaz kaldırma sürecini yürüteceğiz."

ENKAZ ÇALIŞMALARI

- "Önce ağır hasarlı binaların yıkımı yapılacak. Belirlediğimiz enkaz döküm alanlarına enkazlar dökülecek. Ayrıştırarak geri dönüşüme tabi tutulacak. Geri kalan da kompresörlerde ayrıştırılarak başka yatırımlarda kullanılacak."

- "Devlet millet el ele anlayışıyla konutlarımızı yapacağız. Elimizi hiçbir zaman deprem bölgelerinden çekmeyeceğiz."

Bakmadan Geçme