Bakan Koca: "Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün randevu alamayacak

Sağlık Bakanı Koca, "Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Bundan sonra 'Oradan da buradan da randevu alayım sonrasına bakayım' dönemi kapanıyor." dedi.

Bakan Koca: "Randevuyu iptal etmeyenler 15 gün randevu alamayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Alınıp gidilmeyen her randevu , ihtiyacı olanların randevu bulmasını zorlaştırıyor.Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı harekete geçerek yeni bir düzenlemeye imza attı. Bakanlık tarafından hayata geçirilen yeni uygulamayla birlikte, devlet hastanesinden randevu alan ancak randevusuna gitmeyen vatandaşlar, 15 gün süreyle aynı branştan randevu alamayacak.

Konuya ilişkin olarak Bakan Koca, Sabah'tan Okan Müderrisoğlu'na açıklamalarda bulundu.

Koca, şunları söyledi:

"Ayda ortalama 2.8 milyon kişi randevu almasına rağmen muayeneye gitmiyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) yoğunluğunun önüne geçmek için yeni bir adım attık. Gitmeyeceği randevuyu iptal etmeyenler 15 gün boyunca aynı bölümden randevu alamayacak. Ancak ani rahatsızlığı nedeni ile acil servise gitmesine veya bir başka rahatsızlığı nedeni ile ilgili branş doktoruna muayene olmasına kısıtlama söz konusu değil.

MHRS üzerinden randevu alıp gelmeyenlerin oranı önceki aylarda yüzde 30 iken, bu oran ekim ayında yüzde 25'e indi, şu anda yüzde 21'de, hedefimiz ise yüzde 10'un altı. Bundan sonra, 'Oradan da buradan da randevu alayım, sonrasına bakayım' dönemi kapanıyor."

Bakmadan Geçme