Savcı Sayan: "14 yaralı taburcu edildi"

Dün Ağrı Tutak'ta meydana gelen elim kazayla ilgili açıklamada bulunan Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, 14 yaralının taburcu edildiğini söyledi.

Savcı Sayan: &quot14 yaralı taburcu edildi"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesiönünde basın mensuplarına açıklamada bulunan Belediye Başkanı Savcı Sayan, yaralılarla ilgili bilgi verdi.

14 YARALI TABURCU OLDU

Kazada yaralanan 18 kişiden 14’ünün taburcu olduğunu söyleyen Başkan Sayan, 2 yaralının Ağrı’da, ağır 2 yaralının da Erzurum’da olduğunu ifade etti. Kazanın meydana geldiği ilk andan itibaren, ilçe ve il yöneticileri ile koordineli biçimde çalışma yürüttüklerini belirten Sayan, “Büyük bir acıyla karşı karşıyayız. Allah kimseye göstermesin, son derece vahim ve üzücü bir olayı yaşadı ilimiz. Tutak ilçemizde trafik kazası oldu. 7 vatandaşımız hayatını kaybetti. 18 vatandaşımız yaralı, 14’ü taburcu oldu, Allah’a şükür evlerine gönderildi. 2 yaralımız Erzurum’da, durumları biraz daha ciddi olduğu için orada kalıyorlar. 2 yaralımız da Ağrı Devlet Hastanemiz de. Başhekimimiz de, Sağlık Müdürümüz de, Kaymakamımız da yanımızda. Dolayısıyla devlet dünden bu yana anbean takip ediyor. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerek Adalet Bakanımız, gerek İçişleri Bakanımız, gerek bakanlarımız olayı çok yakın bir şekilde izliyorlar, gerekli yerlerde devreye giriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımız bizzat olayla kendisi ilgileniyor. Biz de burada hem Belediye, hem Valilik hem Kaymakamlık hem hastane yönetimi canhıraş biçimde çalışıyoruz.” diye konuştu.

“150 VATANDAŞIMIZA DESTEK OLDUK”

Öte yandan, Belediye ve Valilik olarak, dünden bu yana yaralı yakınlarına konaklama ve diğer ihtiyaçları konusunda destek olduklarını kaydeden Sayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye ve Valilik olarak dün 150 vatandaşımızın konaklamasını ve diğer hizmetlerini yaptık, hiçbir eksiğimiz yok. Cenaze araçlarımız hazırlandı. Aşırı bir yanma olduğu için DNA tespiti gerekiyordu, gerekli numuneler alındı. DNA sonuçlarından sonra cenazeleri cenaze sahiplerine teslim edeceğiz. Türkiye’deki bütün insanlar bu acıya ortak olmaya çalıştılar. Bizi aradılar, acımıza ortak oldular. Bu da Türkiye’nin birliği ve beraberliği açısından son derece önemli bir nokta. Ben bizi arayan ve destekleyen herkese Ağrılılar adına teşekkür ediyorum.”

Ağrılıların acısına destek olan herkese teşekkür eden Başkan Sayan, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Adalet Bakanımız, İçişleri Bakanımız, Sağlık Bakanımız, milletvekillerimiz, İl Sağlık Müdürümüz, Valimiz, Kaymakamımız, Hastane Başhekimimiz, İlçe Emniyet Müdürümüz de hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Herkesin acıyı daha da hafifletmek için uğraştığını görmek cenaze sahiplerine umut olmuştur, destek olmuştur.” ifadelerini kullandı.

Savcı Sayan açıklamasının ardından, ekibinden bilgi alarak, yaralı yakınları ve vatandaşın kazaya dair sorularını yanıtladı. 

Bakmadan Geçme