Gala gecesi Diyadin'i aydınlattı

'Diyadin'de Beşinci Mevsim' belgesel filmi ve 'Diyadin Gezi Rehberi' kitabının tanıtımı amacıyla gala gecesi düzenlendi.

Gala gecesi Diyadin'i aydınlattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyadin Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen galaya, Ağrı Valisi Dr. Osman Varol, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral İsmail Sıkı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Diyadin Kaymakamı ve Başkan Vekili Alper Balcı, film ve kitap projesinin koordinatörü Yönetmen İsmail Şahinbaş ve vatandaşlar katıldı.

Kayak sporcularının gösterisi ile başlayan programda, Kadın Çığlığı Erbani Korosu da konser verdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Vali Osman Varol, böyle bir etkinlikte Diyadin’de olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, Diyadin’de turizmin gelişmesi için ellerinden gelen tüm desteği vereceklerini ifade etti.

“HER ŞEY DİYADİN İÇİN”

Ardından konuşan Kaymakam Alper Balcı, “Diyadin, artık eskiden olduğu gibi terörle anılan bir bölge olmaktan çıktı. Bunu da İçişleri Bakanlığımızın bölgedeki güvenlik faaliyetleri başta olmak üzere, Sayın Valimiz Osman Varol’un ilçemize verdiği desteklere borçluyuz. İlçemizde turizm faaliyetlerini geliştirmek ve ilçemizin tanıtımını yapmak amacıyla kalıcı bir eser bırakmak istedik. Bu kapsamda belgesel ve kitap çalışmasının ortaya çıkmasını sağlayan Şahinbaş ve ekibine de teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalarımız Diyadin için.” dedi.

Ardından, 35 dakikalık Diyadin’de Beşinci Mevsim belgeselinin gösterimi yapıldı ve katılımcılara Diyadin Gezi Rehberi kitabı takdim edildi.

Bakmadan Geçme