Ağrı DİSK Şube Başkanı Erincik hakkında, 'zor kullanarak sendikaya üye kaydı yaptırdı' iddiası

Ağrı DİSK Şube Başkanı Erincik'in, zor kullanarak sendikaya üye kaydı yaptırdığı iddia edildi. Sendika yetki devrine günler kala ortaya atılan iddia kafa karıştırdı.

Ağrı DİSK Şube Başkanı Erincik hakkında, 'zor kullanarak sendikaya üye kaydı yaptırdı' iddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplamda 85 işçisi bulunan ve 55'inin Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş'de örgütlü olduğu Ağrı Belediyesi'nde, 2 Kasım tarihinde yapılacak olan sendika yetki devri öncesinde sular durulmuyor. DİSK Ağrı Şube Başkanı Ersin Erincik hakkında ortaya atılan, zor kullanarak sendikaya üye yapma şeklindeki iddia  suları bir kez daha dalgalandırdı. 

İddiaya göre, daha önceden DİSK'e kayıtlı ancak daha sonra Hak-İş üyesi olan Belediye işçilerinden A.H.A., DİSK Ağrı Başkanı Ersin Erincik tarafından telefonla arandı. Ardından Erincik, A.H.A.'ya telefonda nerede olduğunu sordu ve daha sonra yönetim kurulu üyesi 2 kişi ile birlikte A.H.A.'nın yanına geldi. Ersin Erincik ve yanındaki diğer iki kişi A.H.A.'ya DİSK'e tekrar geri dönmesi konusunda ısrarcı oldu. Yine A.H.A.'nın iddiasına göre bu esnada A.H.A.'nın akıllı telefonu yere düştü ve Erincik'in yanındaki yönetim kurulu üyelerinden biri telefonu yerden alarak, A.H.A.'nın cep telefonundan e-devlet şifresini kullanarak DİSK'e üyelik işlemini yaptı. A.H.A. ayrıca, Erincik'in bu esnada kolundan tuttuğunu da iddia etti. 

A.H.A., olay sonrasında'Sendikal Hakların Kullanılmasının Engellenmesi' gerekçesiyle Murat Şehit Halis Çınar Polis Merkezi Amirliği'ne şikayette bulundu. 

Yorumlar 1
İşçi 03 Ekim 2021 01:12

Adam bir imparatorluk kurmuş. Bursa’da o kadar mal varlığını nasıl etmiş olabilir. Dahası insanları çocuklarıyla kuzular karısıyla tehdit ediyor. Devlet ve yetkililer buna el atmalı

Bakmadan Geçme