Ağrı'da düzensiz göçmen operasyonu!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, yasa dışı yollardan yurda giriş yaptığı tespit edilen yabancı uyruklu 197 düzensiz göçmen yakalandı, olaya ilişkili olarak ise 6 şüpheli tutuklandı.

Ağrı'da düzensiz göçmen operasyonu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında düzensiz göçmenleri yasa dışı yollardan ülkeye sokan ve onlara yer temin eden kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar yürütüldü. Çalışmalar dahilinde harekete geçen  polis ekipleri, ilçede düzenledikleri operasyonda düzensiz göçmenleri ülkeye sokarak onlara yer temin ettikleri iddiasıyla 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Ekipler, operasyonun devamında bu kişilerin yer temin ettiği ya da araçla taşıdığı düzensiz göçmenleri yakalamak için bazı adreslerde arama yaptı. Aramalarda, yasal olmayan yollarla yurda giren Pakistan ve Afganistan uyruklu 197 düzensiz göçmeni yakalayan ekipler, bu kişilerin taşınmasında kullanılan 3 araca da el koydu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6 zanlı, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Bakmadan Geçme