Ağrı 2. Kar Festivali başlıyor!

Ağrı'da gerçekleştirilecek olan 2. Kar Festivali 25-26 Şubat tarihlerinde başlıyor. Festival birden fazla ünlü isimle ve el emeği heykellerle renklenecek.

Ağrı 2. Kar Festivali başlıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte, Ağrı Kalkınma ve Eğitim Kültür Vakfı (AKEV) öncülüğünde valilik, belediye, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ), IC Vakfı ve Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan kar festivali Millet Bahçesi ve Küpkıran Kayak Merkezi'nde 25-26 Şubat tarihlerinde ziyaretçilere kapılarını açacak. 

Günler öncesinden hazırlığına başlanan festivalde birden fazla etkinlik yapılmasının yanı sıra birçok ünlü ismi de bünyesinde barındırıyor. Berdan Mardini, Şafak Sezer ve Deniz Toprak gibi isimlerin konuk olduğu kar festivali bugün başlıyor... 

KARDAN HEYKELLER GÖZ KAMAŞTIRACAK 

Ağrı'da 2. Kar Festivali'nde sergilenmek üzere masal kahramanları Keloğlan, Hacivat, Karagöz, Nasreddin Hoca'nın heykelinin de yer aldığı 7 kardan heykelin yapımı tamamlandı.

Festival öncesi, kardan heykeller yapılması için üniversitede görevli öğretim üyeleri ve öğrencilerden bir heykeltıraş ekibi oluşturuldu. Ekip, masal kahramanları Keloğlan, Hacivat, Karagöz, Nasreddin Hoca ve yöreye ait kepenek giymiş çobanın yanı sıra 5 bin 137 metre rakımı ile yurdun en yüksek noktası olan Ağrı Dağı ile Doğubayazıt ilçesi Telçeker köyü yakınlarında olduğuna inanılan Nuh'un Gemisi'nin de kardan heykellerine yapıp festivale hazır hale getirdi.

Bakmadan Geçme