6 yıl geçti... Fethi Sekin'in acısı dinmiyor

5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesi önünde terör örgütü mensuplarıyla çatışmada şehit düşen Polis Memuru Fethi Sekin'in acısı 6 yıldır dinmiyor.

6 yıl geçti... Fethi Sekin'in acısı dinmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fethi Sekin, 5 Ocak 2017'de İzmir Adliyesine saldıran bölücü terör örgütü militanları ile çatışmaya girmiş ve şehit düşmüştü.

O gün onlarca vatandaşın hayatını kurtaran Fethi Sekin'in acısı 6 yıldır tazeliğini koruyor. Fethi Sekin'in kızkardeşi Fikriye Sekin, 6 yıldır aynı acı ile yaşasalar da, ağabeyi ile gurur duyduklarını söyledi.

"HİÇ EKSİLMEDİ ARTARAK DEVAM EDİYOR"

Devletin tüm varlığı ile yanlarında olduğunu söyleyen Fikriye Sekin, “Hiç eksilmedi hatta artarak devam ediyor. Bu öyle bir hüzün ki beraberinde çok fazla gururu getiriyor. Gururu getirmesinin en büyük sebebi zaten vatan millet aşkıyla şehit olması. Gerçekten ülke olarak biliyoruz ki Allah ve peygamber sevgisinden sonra üçüncü sırada bizim için vatan sevgisi geliyor. Biz hiçbir zaman dünya üzerindeki başka devletlere benzemiyoruz. Çok şükür ki bu vatanın evladıyım. Ne dünyalık çıkarı için vatanımızı satarız ne de bırakıp kaçıp başka yere gideriz. Ya istiklal ya ölüm. Bizim için ortası yok. 6 yıl içerisinde devletim Fethi ağabeyime yeterli değeri veriyor. Devlet olarak bunu bize çok fazla hissettiriyorlar, sürekli yanımızdalar.” diye konuştu.

"BABAM ÖLENE KADAR HER GÜN FOTOĞRAFLARINA BAKTI"

Yakın zamanda kaybettiği babası Mehmet Zeki Sekin hakkında da konuşan Fikriye Sekin, babasının da vefat edene kadar her gün ağabeyinin videolarını izlediğini anlattı. Fikriye Sekin şunları söyledi:

“Benim için babam olmazsa olmazlarımdan. Babam benim için çok değerliydi. Çocukluğumdan beri hep babacıydım. Babamın çok değerli olmasından yola çıkıyorum ki Fethi ağabeyim de çok şey kaptı. 15 Temmuzdan sonraki sabah babamın annemle şöyle bir diyaloğuna şahit oldum. Anneme diyor ki, ‘Benim çocuklarımdan biri bu darbeye girmişse alıp hapse atsınlar’ yani canı, kanı olan bir evladını vatan için istediği zaman hapse atabilirler düşüncesiyle düşünen bir babaydı. Fethi ağabeyimin ilk şehit haberi geldiğinde hastanedeydi, haberlerden duymuş ve o ara yıkılmış. Ben babamın hep ‘vatan sağ olsun’ sözünü duymuş bir insandım. Babamın vefatı ile Fethi ağabeyimin şehit olması arasında 6 yıl var. O 6 yıl boyunca babam o kadar çok videoya, görüntülerine baktı ki, bazen babama delirebilir mi diye dahi düşümdüm. Rabbim, babamın mekanın cennet etsin ve inşallah Fethi ağabeyim kendisini karşılamıştır."

Fethi Sekin'in birçok kıyafetini müze ve derneklere verdiklerini dile getiren Fikriye Sekin, “Elimizde son birkaç parça kıyafeti kaldı. Onları da istiyorlar, bunları da değer bilecek yerlere vereceğiz. Bütün şehitlerin özellikleri aynı. Fethi ağabeyim eşittir merhamet. Bunun yanında çok aşırı titiz bir insandı. Temizliği ve merhameti ön planda olan bir insandı. Belki yaş olarak çok büyük değildi ama evin ilk erkek çocuğu olduğu için sorumluluk almış olduğu için erken yaşta olgunlaşan insandı. İlk polis okuluna gittiğinde sadece ablam çalışıyordu. O gönderdiği fotoğrafta da öğüt veriyor. İşte babayı, anneyi üzmeyin diyor. Babacan bir tavrı da vardı. Ağabeyimiz gibi değil de o bizim ikinci babamızdı. İlk günkü acı artarak devam etti, sönmedi ve azalmadı.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme