Yöneticiliği bırakıp çocukluk hayali olan küçükbaş hayvan çiftliği kurdu

İstanbul ve Ankara'da uzun yıllar mağaza yöneticiliği yapan Cihan Timrus, devletten aldığı hibe destekle Bitlis'in Ahlat ilçesinde kurduğu çiftlikte çocukluk hayali hayvancılıkla uğraşmaya başladı.

Yöneticiliği bırakıp çocukluk hayali olan küçükbaş hayvan çiftliği kurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul ve Ankara’da uzun yıllar mağaza yöneticiliği yapan Cihan Timrus, devletten aldığı hibe destekle Bitlis’in Ahlat ilçesinde kurduğu çiftlikte çocukluk hayali hayvancılıkla uğraşmaya başladı.

Ahlat ilçesine bağlı Otluyazı köyünde yaşayan 38 yaşındaki Cihan Timrus, uzun yıllar İstanbul ve Ankara’da çeşitli mağaza ve firmalarda yöneticilik yaptıktan sonra köyüne geri döndü. Timrus, köyünde babadan ve dededen kalma atıl durumdaki arazileri değerlendirerek Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı hibe destek ve kendi birikimiyle 40 bin metrekare alanda 5 bin küçükbaş hayvan kapasiteli çiftlik kurdu. Ziraat Bankası’ndan kullandığı kredilerle de çiftlikteki makine ekipmanlarını tamamlayan Cihan Timrus, çocukluk hayali olan hayvancılığı yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bölgedeki arazilerin ve bitki örtüsünün hayvancılık yapmak için oldukça verimli olduğunu belirten Timrus, yakın zamanda kendi markaları altında süt ürünleri üretip pazara sunacaklarını söyledi. Timrus, “Uzun yıllar İstanbul’da ve Ankara’da farklı firmalarda yöneticilik yaptım. Küçükbaş hayvancılık benim çocukluk hayalimdi, çok uğraştım çok çabaladım. Allah devletimizi var etsin. Tarım ve Orman Bakanlığından aldığımız desteği kendi öz bütçemizle birleştirerek bu tesisi kurduk. Ziraat Bankası’ndan kredi alarak makine ekipmanlarımızı aldık. Burada şu anda 900 baş anaç koyunumuz mevcuttur. Anaç koyun ve koçların haricinde, etlik ve kurbanlık hayvanlarımız da var. Sağım sistemimiz var. Sütümüzü burada biz kendimiz işleyeceğiz, peynir ve tereyağı yapacağız. Kendi markamız adında süt ürünleri üretip pazara sunacağız. Köyümüz büyük, meralarımız çok. Burada bu işi profesyonel olarak yapmaya çalışıyoruz. Bazı eksikliklerimiz var onları da gideriyoruz. Ben bu işi yapmak isteyen herkese öneririm” dedi.

Bakmadan Geçme