Tarım ve Orman Müdürlüklerinden çiftçiye destek

Bingöl ve Erzincan'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü çiftçilere yüzde 75 hibe ile 750 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtacak.

Tarım ve Orman Müdürlüklerinden çiftçiye destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerde yüzde 75 hibe desteği ile domates, biber ve patlıcan fidesi dağıtılacak. Fide almak isteyen çiftçiler için başvuru başlarken şartlarda ise en az 1 dekar arazinin olması gerektiği belirtildi. Yüksek verime sahip olan hibrit fideler viyollerde verileceği için gelişimleri daha hızlı olacak.

1 dekar araziye bin 400 ile bin 600 adet fide verilmesi planlanırken dağıtımın mayıs ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

Erzincan'da da çiftçilere yüzde 75 hibeli domates ve kapya biber fidesi desteğinde bulunulacak.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi çerçevesinde en az 1 dekar ve üzeri açık alanlarda olmak üzere sanayi tipi linda ve kapya biber fidesi verilecek.

Dağıtılacak fideler yüzde 75 hibe yüzde 25 çiftçi katkısı şeklinde olacak.

Başvuruların bütçe imkanlarından fazla olması durumunda Bakanlıkça belirlenen kriterler doğrultusunda değerlendirme yapılacak.

Başvurular 17 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar merkez ile merkez köyler Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne, ilçeler ve ilçe köyleri ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılabilecek.

Yorumlar 2
Hüseyin Duman 22 Mart 2023 17:20

Erzincan Tarım ve Orman il Müdürlüğü bitkisel üretim iletişim numarası alabilirmiyim, uzaktan ödeme yapmak için

Hüseyin Duman 22 Mart 2023 17:18

Erzincan Tarım ve Orman il Müdürlüğü bitkisel üretim iletişim numarası alabilirmiyim

Bakmadan Geçme