Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balıkesir ve İzmir için 'turuncu', Aydın, Bursa, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay için 'sarı' alarm verdi.

Meteoroloji'den sarı ve turuncu alarm!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Balıkesir ve İzmir için 'turuncu', Aydın, Bursa, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay için 'sarı' alarm verildi. Antalya'nın doğusunda gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Yağışların gece saatlerinden itibaren etkisin artıracağı, yarın öğleden sonra ise etkisini kaybedeceği bildirildi.

SEL UYARISI

Meteoroloji'nin uyarı haritasına bakıldığında ise İzmir ve Balıkesir için sağanak ile fırtına (turuncu alarm), Aydın, Adana, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş içinse şiddetli sağanak (sarı alarm) verildiği görüldü.

Bursa için sarı uyarıda bulunan Meteoroloji, "Güney yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğinden ulaşımda aksamalar, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verdi.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada; sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bakmadan Geçme