Meteoroloji'den 60 ile uyarı!

Meteoroloji'nin 5 günlük raporunda 60 şehir için kar, fırtına ve sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji'den 60 ile uyarı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre; Türkiye'nin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin, Karaman, Eskişehir ve Düzce çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, İç Ege'nin Yüksekleri ile Batı Akdeniz’in Toroslar kesiminin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Ege ve Batı Akdeniz ile Edirne, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

AKDENİZ VE EGE’YE YAĞIŞ UYARISI

Yapılan son değerlendirmelere göre; salı akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz’de (Antalya, Isparta ve Burdur) görülecek olan sağanak yağışların, kuvvetli (25-60 kg/m2), Antalya çevreleri ile Isparta’nın güney ve Burdur’un doğu ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (60-120 kg/m2/12 saat) olması bekleniyor.

Balıkesir, Denizli, Uşak ve Kütahya sarı, Antalya, İzmir, Manisa, Aydın, Burdur, Isparta ve Muğla turuncu kodla uyarıldı.

Meteoroloji raporunda; "Perşembe günü akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenen kuvvetli yağışların iç kesimlerde 1200 m üzeri rakımlı yerlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar (20 cm üzeri) şeklinde olması tahmin edildiğinden başta Antalya ile Konya karayolundaki geçitlerde buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, kuvvetli güneyli rüzgar ve kıyı şeridinde yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme