Erzincan ve Kars'tan deprem bölgesine destekler sürüyor

Erzincan ve Kars deprem bölgesine yardım ve destekler gönderilmeye devam ediyor.

Erzincan ve Kars'tan deprem bölgesine destekler sürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erzincan'da faaliyet gösteren yumurta üretici işletmeleri tarafından 850 koli yumurta ile peynir üretici işletmelerinden 680 kg tulum peyniri temin edilerek Malatya’ya ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depremzedeler için başlatılan yardımlar her geçen gün bölgedeki ihtiyaca göre belirlenerek artıyor. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanyalar çerçevesinde ise Erzincan'da faaliyet gösteren yumurta üretici işletmeleri tarafından 850 koli yumurta ile peynir üretici işletmelerinden 680 kg tulum peyniri temin edilerek Malatya’ya ulaştırılmak üzere yola çıktı. İl ve İlçe Müdürlüklerindeki personeller, firmalar, ayni ve nakdi katkılarıyla depremzedelere nefes olmaya çalışıyor.

Kars’ta ise Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz'ün talimatıyla, deprem bölgesi Şanlıurfa’taki hasar tespit çalışmalarını yürütmek üzere 9 mühendis ve 3 şoför gönderildi.

Ayrıca 35 ton muhtelif gıda maddesi 1 TIR ile Kilis’e, 6 ton muhtelif gıda maddesi 1 kamyon ise Malatya’daki depremzedeler için yola çıktı.

Kars’tan gönderilen gıda maddelere depremzedelere dağıtılacak. Kars’tan bölgeye yardımların süreceği öğrenildi.

Bakmadan Geçme