Doğu'da kar hakim: 3 ilde yollar kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle birçok köye ulaşım sağlanamıyor. Hakkari'de 63 köy ve 178 mezra yolu, Muş'ta 347 köy yolu, Ardahan'da da 13 köy yolu ulaşıma kapandı.

Doğu'da kar hakim: 3 ilde yollar kapandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakkari İl Özel İdaresi yetkilileri, il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı 27 köy ve 68 mezra, Çukurca'da 5 köy ve 9 mezra, Derecik'te 2 köy ve 8 mezra, Şemdinli'de 18 köy ve 69 mezra ile Yüksekova ilçesinde de 11 köy ve 24 mezra olmak üzere 63 köy ve 178 mezra yolunun ulaşıma kapandığını duyurdu.

MUŞ'TA 347 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Muş’ta etkisini artırarak devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Bir haftadan fazladır etkili olan kar yağışı 347 köy yolunu ulaşıma kapattı. Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için yoğun bir şekilde mücadele veren il özel idaresi ekipleri, açtıkları yolu tekrardan kapatan kar ile zorlu bir mücadele veriyor.

ARDAHAN’DA 13 KÖY YOLU KAPANDI

Ardahan’da dün gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, sabah saatlerinde devam etti. Kar yağışıyla birlikte, ulaşımda da aksamalar meydana geldi. Merkezde 11 ve Çıldır ilçesinde 2 olmak üzere 13 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentlerde Belediyeler ve İl Özel İdareleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Bakmadan Geçme