Doğu'da fırtına etkisini sürdürüyor

Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına birçok binanın çatısını uçurdu, tabelaları yerinden söktü.

Doğu'da fırtına etkisini sürdürüyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteorolojinin uyarılarından sonra Doğu Anadolu'da etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtınanın etkisiyle uçan çatı ve parçalar, insanlar için tehlike oluşturuyor.

Ağrı’da öğleden sonra etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle çatılar ve birçok iş yeri tabelası uçtu.
Meteorolojinin dün şiddetli rüzgar ve fırtınanın olacağı yönünde olan uyarısının ardından Ağrı’da bugün şiddetli rüzgar ve fırtına meydana geldi. Çıkan fırtınanın şiddeti nedeniyle cami ve evlerin çatıları uçarken iş yerlerinin tabelaları yerinden söküldü.

BİNGÖL

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı fırtına ve sağanak yağış Bingöl'de etkili oldu. Gece başlayan sağanak yağış, öğleden sonra fırtınaya döndü. Fırtınayla birlikte bazı binaların çatıları uçtu. Saray Mahallesi Sağlık Caddesi'nde bulunan 4 katlı bir binanın çatısı rüzgarla birlikte koptu. Kopan parçalar yola düşerken, kalan kısmı ise tehlike oluşturdu.
AFAD'dan yapılan uyarıda, "Bingöl'de kuvvetli fırtına bekleniyor. Ağaç devrilmesi, baca gazı zehirlenmeleri ve çatı uçmasına karşı tedbirli olunuz." denildi.
Yağışların bölgede birkaç gün daha etkili olacağı bildirildi.

BİTLİS

Meteorolojinin günler öncesinde uyarısını yaptığı şiddetli rüzgar ve fırtına, Bitlis il merkezi ve ilçelerinde etkili oluyor. Ahlat ilçesinde de sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Etkili olan fırtına sonrası ilçe merkezinde bulunan Sadullah Gencer Anadolu Lisesi ile Yeniköprü köyündeki Yeniköprü İlk ve Ortaokulunun çatısı uçtu. Çatılardan kopan sac parçaları okulun bahçesine ve etrafa saçılırken, öğrencilerin derste olması ise faciayı önledi.
Maddi hasar oluşan okullardaki öğrenciler belli bir süre içeride tutularak okul dışına bırakılmadı.
Meteorolojiden yapılan açıklamada, şiddetli rüzgar ve fırtınanın 30 Mart akşamına kadar süreceği bildirildi.

MUŞ

Muş’ta etkili olan kuvvetli fırtına yaşamı olumsuz yönde etkilerken, birçok evin çatısını da uçurdu. Fırtına nedeniyle çatıdan kopan sac ve kereste parçaları 2 okul ve Muş Devlet Hastanesinin bahçesine savruldu. Ayrıca bir okulun ise çatısı tamamen uçtu. Yaşanan fırtınada öğrenci ve hasta yakınlarının bahçede olmaması büyük bir faciayı önledi. Yaşanan fırtınadan dolayı sanayideki iş yerinde çalıştığı esnada başına tabela düşmesi sonucu yaralanan bir kişi ise Diyarbakır’a sevk edildi.

Şiddetli fırtınanın çatıları uçurduğunu ifade eden vatandaşlardan Turan Akın, hastane bahçesinde bulunanlar son anda düşen sac parçalarından kurtulduklarını belirterek, “Ben bu sitede oturuyorum, şiddetli rüzgâr nedeniyle çatılarımız uçtu. O anda bahçede bulunanlar son anda kurtuldu. Uçan çatılar site ve hastane bahçesine düştü, şans eseri kimse yaralanmadı. Fırtına devam ediyor her an çatı uçabilir.” dedi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızının yer yer 107 kilometre ulaştığı belirtildi. Yetkililer, rüzgar ve fırtınanın yarın akşama kadar devam edeceğini ve vatandaşları dikkatli olmaları istenildi.

Bakmadan Geçme