Doğu'da Berat Kandili dualarla idrak edildi

Doğu illerinde, Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gece olan Berat Kandili dualarla idrak edildi.

Doğu'da Berat Kandili dualarla idrak edildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAKKARİ

Hakkari İl Müftülüğü yetkilileri, Ulu Cami’de bir program düzenledi. Akşam namazının ardından camiye gelen çok sayıda vatandaş, namaz kılarak dualar etti. Programda depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar ve bölgede çalışanlara kolaylıklar dilenerek, dua edildi.

Gecenin öneminden bahseden İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ali Yiğit, Berat Gecesi’nin kurtuluş, af ve arınma gecesi olduğunu belirterek, af ve bağışlanma dilemek için bu tür gün ve geceleri değerlendirerek, idrak edilmesi gerektiğini kaydetti.

Gecede Hakkari merkezdeki cami ve Kur'an kurslarında depremde hayatını kaybedenler için okunan hatimlerin duası da yapıldı. Programa Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cami çıkışında müftülük ve hayırsever vatandaşlar tarafından ikramlar yapıldı.

MALATYA

Malatya'da Berat Kandili için Kernek Karagözlüler Camii'nde program düzenlendi. Malatya İl Müftülüğü tarafından düzenlenen programda camilere akın eden vatandaşlar, deprem felaketinden etkilenenler için dua etti. Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunan gecede vatandaşlar saf tutup namaz kıldı.

Erzurum İl Müftüsü, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar ve deprem bölgelerinde görev yapanlara kolaylıklar diledi. Gecede ellerini semaya açan vatandaşlar bol bol dua etti. Cami çıkışında vatandaşlara ikramda bulunuldu.

VAN

Van'da ise Ulu Cami’de bir program düzenlendi. Akşam namazının ardından camiye gelen çok sayıda vatandaş, namaz kılarak dualar etti.

Şaban ayının 14'üncü gününü 15'ine bağlayan gecede idrak edilen Berat Kandili nedeniyle camilerde depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifalar ve bölgede çalışanlara kolaylıklar dilenerek, dua edildi.

Programda gecenin öneminden bahseden cami imam hatibi, Berat Gecesi’nin kurtuluş, af ve arınma gecesi olduğunu belirterek, af ve bağışlanma dilemek için bu tür gün ve geceleri değerlendirerek, idrak edilmesi gerektiğini kaydetti.

MUŞ

Berat Kandili, tüm ülkede olduğu gibi Muş'un Varto ilçesinde de ibadetlerle, okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dualarla ihya edildi. Varto İlçe Müftülüğü tarafından on bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili münasebetiyle H. Kaya Özer Camii'de bir program düzenlendi. Akşam namazının ardından camiye gelen çok sayıda vatandaş, namaz kılarak dualar etti. Günün anlam ve önemine değinen Varto Müftüsü Bayram Öztürk, “Başta depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara Allah’tan acil şifalar diliyorum. Allah böyle bir afeti bir daha bize göstermesin. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Üç aylar mevsiminin manevi hayatımıza getirdiği bereketle birlikte dini hayatımızda önemli bir yeri olan Berat Kandilini kutlamış olduk. Berat gecesi demek, günahlardan berat etmek demek. Yüce Rabbimizin affına, mağfiretine, dirayetine mahzar olmak demek. Rabbim inşallah bu vesile ile bütün Müslümanların günahlarını bağışlar. Rabbim bizleri haktan, hakikatten, doğruluktan, adaletten, dürüstlükten ayırmasın İnşallah. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Bu gece Peygamberimizi hatırlayıp O'nu anacağız. İnşallah Varto'muz için hayırlara vesile olur.” dedi
Program, imamların Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okuması ve yapılan duaların ardında kılınan yatsı namazıyla sona erdi. Hayırsever getirdikleri hayırları dağıttılar.

Bakmadan Geçme