Doğu beyaz örtüyle kaplandı

Dünden itibaren devam eden kar yağışı Ardahan, Erzurum, Kars, Elazığ, Erzincan ve Bingöl'de etkisini gösterdi.

Doğu beyaz örtüyle kaplandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BİNGÖL

Doğu Anadolu Bölgesi'nin birçok noktasında başlayan kar, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde de etkili oldu. Gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabaha kadar sürdü. Ramazan ayında yeni güne karla uyanan ilçe sakinleri, kentin tamamen beyaza büründüğünü gördü. İlçedeki esnaf iş yerlerindeki, sürücüler de araçlarının üstündeki karı temizledi. Kar kalınlığı birkaç santimi bulurken, yüksek rakımlı diğer ilçelerde de kar yağışı olduğu öğrenildi.

ARDAHAN

Ardahanlılar, perşembe sabahına kar yağışıyla uyandı. Dışarı çıkan kent sakinleri, ev ve iş yerlerinin önünde biriken karı temizledi. Belediye ve Karayolları ekipleri, yolların ulaşıma kapanmaması için temizlik çalışmalarına başladı.

Öte yandan, Ardahan-Posof-Türkgözü yolundaki 2 bin 540 rakımlı Ilgar Geçidi'nde ve Ardahan-Şavşat-Artvin yolundaki 2 bin 640 rakımlı Sahara Geçidi'nde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

ELAZIĞ

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarılarının ardından mart ayının son günlerinde Elazığ'ın Baskil ilçesinde ve köylerinde kar yağışı etkili oldu.

KARS

Meteoroloji uyarıda bulunduğu Kars’ta etkili olan yağmur gece yarısı yerini kara bıraktı. Yağan kar ile birlikte etraf beyaza bürünürken, hava sıcaklığı da eksi 4 dereceye kadar düştü.

Kars’a baharda kar yağdığını ifade eden vatandaşlar, “Mart ayının son günlerini yaşıyoruz. Sabaha kar ile uyandık. Kars Kalesi’nin etekleri tamamen beyaza büründü. Kars’ta baharı beklerken kış tekrar geri geldi diyebiliriz” dedi.

ERZİNCAN

Erzincan’da ise gece saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar ve tipi nedeniyle il genelinde tüm taşımalı eğitime 1 gün ara verildi.

Bakmadan Geçme