Doğu Anadolu sonunda beyaz nimete kavuştu

Ocak ayının sonu gelmesine rağmen beklenen kar yağışının görülmediği Doğu illerinde, dün gece saatlerinden itibaren beyaz bereket etkili olmaya başladı.

Doğu Anadolu sonunda beyaz nimete kavuştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Doğu Anadolu bu yıl, küresel iklim felaketi nedeniyle, Ocak ayının sonu gelmesine rağmen beklenen kar yağışını alamadı. Bazı şehirlerde sıcaklık değerleri 10 derecenin üzerine çıktı, bazı şehirlerde güller çiçek açtı, bazı şehirlerde ise arılar yalancı bahara aldanıp kovanlarından çıkarak telef oldu.

Dün gece saatlerinden itibaren nihayet beyaz bereket yağmaya başladı. Kar yağışı beraberinde trafik kazalarını getirse de, çiftçiler de vatandaş da beklenen manzaraya kavuşmaktan dolayı mutlu.

AĞRI

Ağrı’da yağması beklenen ancak bir türlü yağmayan kar, şehri etkisi altına aldı.

Kış mevsiminin en sert geçtiği illerin başında gelen Ağrı’da her yıl Kasım ayında başlayan, ancak Ocak ayında olunmasına rağmen bir türlü yağmayan kar, ancak bu sabah saatlerinde başladı. Karın yağmasıyla birlikte şehir beyaza büründü.

BİNGÖL

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünün uyarısının ardından, birçok ilde olduğu gibi Bingöl’de de beklenen kar yağışı görüldü. Gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar, yer yer 10 santimetreye kadar ulaşırken, şehrin tamamı beyaza büründü.

Karın yağmasıyla birlikte araçlar ulaşımda sıkıntı yaşarken, vatandaş da bekledikleri karın yağmasından dolayı mutlu olduklarını belirtti.

ELAZIĞ

Elazığ’da uzun zamandır beklenen kar yağışı ilçelerde etkili oldu.

Uzun bir süredir kara hasret kalan vatandaşlar, gördükleri manzara karşısında sevindi. Şehir merkezinde yavaş yavaş yağmaya başlayan kar, Karakoçan, Baskil ve Keban ilçelerinde ise yer yer 15-20 santimetreyi buldu.

Vatandaş, hafta sonuna beyaz örtü ile uyanmaktan mutlu olduklarını söyledi.

ERZİNCAN

Erzincan’ın ise yüksek kesimlerinde trafiği aksatmayacak şekilde kar yağışı görülmeye başlandı. Dağlar beyaz gelinliğini giyindi.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Erzincan şehir merkezinde ise bahardan kalma günler yaşanırken yüksek kesimlerde gece saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışı ve sis etkisini gösterdi. Erzincan - Gümüşhane kar yolu güzergahındaki Ahmediye Geçidinde kar yağışı araziyi kaplarken asfalt zeminde tutmadı. Karayolları ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yolda tuzlama ve buzlanmaya karşı çalışma yürüttü.

ERZURUM

Her yıl Aralık ayında beyaz gelinliğini giyen Erzurum’da bu sene bir ilk yaşanıyor. Tüm vatandaşların özlemle beklediği kar yağışı sonunda geldi. Erzurumlu vatandaşlar bugün karlı bir sabaha uyandı.
Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının etkili şekilde devam edeceğini belirterek, buzlanma konusunda uyardılar.

KARS

Kars’ta sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürürdü. Kar yağışıyla birlikte vatandaşlarda kendilerini sokağa attı. Kars Kalesi’nin olduğu bölgeye gelen vatandaşlar, burada hem kar altında yürüdü, hem de bol bol fotoğraf çekildi.

TUNCELİ

Meteorolojinin uyarısını yaptığı kar yağışı Tunceli’de sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren başta Ovacık, Hozat, Pülümür ve Nazımiye ilçelerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.
Kar yağışı Tunceli şehir merkezinde de etkili olmaya başlarken kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı.

Yağış nedeniyle Tunceli-Pülümür-Erzincan ile Tunceli-Elazığ karayolunda zaman zaman ulaşımda aksamalar yaşanırken karayolları ekipleri çalışma başlattı.

Öte yandan, uzun süredir beklenen kar yağışı nedeniyle Tunceli sakinleri son derece mutlu olduklarını söyledi.

Bakmadan Geçme