Dikkat ! Bu gece güneş fırtınası geliyor

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) tarafından yapılan Güneş fırtınası uyarısı sonrasında herkes Güneş fırtınasını ve etkilerini araştırmaya başladı.

Dikkat ! Bu gece güneş fırtınası geliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Güneş fırtınası hakkında yapılan araştırmalar bu olayın aslında, jeomanyetik fırtına olarak bilindiğini, yaşanacak fırtına sonrasında Dünya genelinde bazı elektronik arızaların ve elektrik kesilmelerinin meydana gelebileceğini ortaya koydu. Daha önce Dünya üzerinde gerçekleşen Güneş fırtınası sonuçları incelendiğinde dünyanın birçok bölgesinde elektrik ve telgraf odalarında arızalar gözlemediğide ortaya çıktı.

GÜNEŞ FIRTINASI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA) yaptığı açıklamaya göre 11 Ekim 2021 tarihinde beklenen  Güneş fırtınasının bugün gece yarısına kadar Dünya'ya ulaşması bekleniyor.

GÜNEŞ FIRTINASININ ETKİLERİ 2021

NOAA, ya göre Güneş fırtınası sonucunda uydular, GPS, cep telefonu, internet ve uydu TV sinyallerinde çökmeler gerçekleşebilir. Bununla birlikte telefon hatlarında, TV yayınlarında, radyo frekanslarında bozulmalar meydana gelebilir.

GÜNEŞ FIRTINASI NEDİR?

Güneş'in manyetik alanında oluşan bir nevi kısa devre sonucu ışın ve plazma patlamaları meydana geliyor. Uzmanlar, büyük bir patlamanın  milyarlarca ton maddeyi uzayın milyonlarca kilometre derinliğine saçabileceğini belirtiyor. Gökyüzünde oluşturduğu görüntü nedeniyle 'Büyük Yangın' olarak da anılan fırtınanın küresel elektrik kesintilerine ve milyarlarca dolar zarara neden olabileceğinin altı çizildi.

Bakmadan Geçme