BM korkutan küresel sıcaklık raporunu yayımladı

Birleşmiş Milletler (BM)'in yayımladığı iklim raporuna göre, 2030'a kadar küresel sıcaklık 2.7 santigrat derece artacak.

BM korkutan küresel sıcaklık raporunu yayımladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

BM'nin yayınladığı İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi'nde, dünyanın Paris İklim Anlaşması’nda yer alan küresel sıcaklık artışını 2 santigrat derecenin altında tutulması hedefini karşılamaktan çok uzakta olduğu ve sera gazı emisyonlarının 2030’a kadar yüzde 16 artış göstereceği vurgulandı.

DÜNYANIN ZAMANI KALMADI

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, raporun yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada, dünyanın 2,7 santigrat derecelik sıcaklık artışı görülebileceği uyarısında bulundu. Küresel sıcaklık artışının 1,5 santigrat derecede tutulması hedefinin karşılanamamasının
çok sayıda can kaybına neden olacağına dikkati çeken Guterres, "Bu hedefe ulaşacak araçlara sahibiz ama zamanımız hızla tükeniyor." dedi.

EN BÜYÜK SORUMLU G20 ÜLKELERİ

G20 ülkelerinin küresel sera gazı emisyonların yüzde 80’inden sorumlu olduğunun altını çizen Guterres, 2030’a kadar sera gazı emisyonlarında yüzde 45 kesintiye gidilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 

Bakmadan Geçme