Berat Kandili nedir? En güzel, anlamlı, farklı, resimli Berat Kandili mesajları...

Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi idrak edilen Berat Kandili için en güzel, anlamlı ve farklı, resimli kandil mesajlarını sizin için derledik...

Berat Kandili nedir? En güzel, anlamlı, farklı, resimli Berat Kandili mesajları...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hicri takvime göre Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan gecesi idrak edilen Berat Kandili, bu yıl 6 Mart tarihine denk gelmektedir. 

Son ilahi kitap olan Kur'an-ı Kerim'in nüzul ettiği yani indirildiği Berat Kandili gecesi, İslam alemi için çok önemlidir.

Bu gecede yapılan tüm dualar, edilen tövbeler kabul edilir. 

Hz. Muhammed, Berat'ın önemini şöyle anlatır:

"Şaban ayının 15'inci gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim."

Bizler de sizler için en güzel, anlamlıi farklı ve resimli Berat Kandili mesajlarını derledik... 

  • Bu karanlık geceni aydınlatan Berat'ın ışığı göğsünü doldursun, Berat Kandilimiz mübarek olsun.

  • Allah'ım gönlümüzde olanı hakkımızda hayırlı eyle, hakkımızda hayırlı olana gönlümüzü razı eyle! (Amin) Hayırlı Kandiller.

  • Ey Rabbimiz! Bizlere dünyada ve ahirette güzellikler ihsan eyle azabından muhafaza eyle. ( Bakara 201) Amin! Selam ve dua ile Berat Kandiliniz kutlu olsun.

  • "Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaslarini bile tebessüme çevirsin. Kalpleriniz imanla dolsun, kandiliniz mübarek olsun."

  • "Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım."

  • "Sofranız afiyetli, paranız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu, kandiliniz kutlu olsun."

  • "Allah bu mübarek gecede semaya açtığın ellerinin dualarını kabul eylesin, kandil geceniz mübarek olsun."

 

Bakmadan Geçme