Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Turan, fenomen çitçi Babaözü'nü ziyaret etti

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Özgür Meriç Turan, yaptığı açıklamalarla fenomen hale gelen şeker pancarı üreticisi Nihat Babaözü'nü ziyaret etti.

Andımız Türkiye Hareketi Genel Başkanı Turan, fenomen çitçi Babaözü'nü ziyaret etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Polatlı'da Babaözü'nün çiftliğinde gerçekleştirilen ziyarette Genel Başkan Turan, fenomen çiftçi Nihat Babaözü'ne çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Türkiye'de şeker pancarı üretiminde önde olan illerden Konya'daki başarıyı, yaptığı proje ile Polatlı'da da uygulayan Babaözü'nü tebrik eden Turan, Türkiye'de şeker pancarı üretiminin beklenen seviyede olmadığını söyledi. Genel Başkan Turan, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye'de ilk pancar şekeri fabrikası 1926 yılında ve Uşak'ta kurulmuştur. İlk Türk şekeri ise aynı yıl Kırklareli'nde kurulan Alpullu Şeker Fabrikası'nda üretilmiştir. Ülkemizde 33 adet pancar şekeri fabrikası bulunmaktadır. Ülkemizin yıllık şeker ihtiyacı 2 milyon 500 bin civarındadır. Türkiye'nin dünya pancar şekeri üretimi ile Dünyada 5. sıradadır. Bizde ülkemiz ekonomisinin can damarlarından olan şeker endüstrisinin bugünü ile ilgili olarak Sayın Nihat Babaözü Bey' i memleketi Polatlı 'da ziyaret ettik. Oldukça verimli geçen görüşmemiz üzerine ülkemizde şeker pancarı üretimi için nasıl katma değer katabileceğimiz hususunda çok kıymetli görüş alışverişimizlerimiz oldu. Konya ilimizdeki basarı hikayesinin bir benzerinin hatta daha sürdürülebilir bir projenin ayak izlerini çok yakın bir zamanda Polatlı ve çevresinde bugünden görmek bizleri oldukça umutlandırdı. Sayın Nihat Babaözü Bey' in tarafımıza sunmuş olduğu proje ile ilgili olarak bir kez de siz değerli basın mensupları aracılığıyla kendisine teşekkürü borç biliyoruz."

Bakmadan Geçme