2023 hac kayıtları ne zaman başlayacak? Hac kayıtları başvurusu nereden yapılacak?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023 yılı hac kaydı ve güncelleme işlemlerinin 5 Ocak'ta başlayacağını açıkladı.

2023 hac kayıtları ne zaman başlayacak? Hac kayıtları başvurusu nereden yapılacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

15 Temmuz Milli İrade Şehit Ali Alıtkan Konferans Salonu’nda düzenlenen, 'Dünden Bugüne Hac Yolculuğu” Belgeseli Tanıtım Gecesi'nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hac kayıt tarhileri ile ilgili, “2023 yılında hac için ilk defa kayıt yaptıracak olan veya kayıtlarında güncelleme yaptırmak isteyen vatandaşlarımız, bu işlemlerini 05-26 Ocak 2023 tarihleri arasında e-devlet üzerinden yapabileceklerdir. Detaylı bilgi için Başkanlığımız Hac ve Umre Genel Müdürlüğü hac.gov.tr adresinden ve 0859 260 1313 çağrı merkezimizden bilgi alınabilecektir.” dedi. 

Hac ve umre hizmetlerinin devletin ve milletin onuruna yakışır şekilde yapılmasına özen gösterdiklerini dile getiren Erbaş," Düzenlenen seminerlerle hacı adayı kardeşlerimizi eğitiyor ve bu büyük ibadete hazırlıyoruz. Mekke-i Mükerreme’de, Medine-i Münevvere’de uygun konaklama mekanları, ulaşım ve rehberlik hizmetleri ile vatandaşlarımızın rahat şekilde ibadet etmelerini temin ediyoruz. Bu konuda 40 yılı aşkın bir tecrübeye sahibiz. Her geçen yıl yeni imkanlar ve uygulamalarla hizmetlerimizi genişletiyor ve güçlendiriyoruz. İlgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıyor, hac organizasyonumuzu sürekli gözden geçiriyor ve yeniliyoruz." diye konuştu. 

Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay da katıldı. 
 

Bakmadan Geçme