Varto'da 'Afetler ve Afetlerden Korunma Bilinci Semineri' düzenlendi

Muş'un Varto ilçesinde Kızılay tarafından öğrencilere yönelik 'Afetler ve Afetlerden Korunma Bilinci Semineri' düzenlendi.

Varto'da 'Afetler ve Afetlerden Korunma Bilinci Semineri' düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muş’un Varto ilçesinde Kızılay tarafından öğrencilere yönelik “Afetler ve Afetlerden Korunma Bilinci Semineri” düzenlendi.

Kızılay Varto Şube Başkanı Hamza Sezgin Yonat’ın talebi üzerine Kızılay Muş Bölge Afet Yönetim Müdürlüğünden gelen eğitmenler tarafından öğrencilere yönelik “Afetler ve Afetlerden Korunma Bilinci Semineri” düzenlendi. Afet Müdahale Şefi Enis Yakut ile Afet Müdahale Uzmanı Soner Amat, Başkan Hamza Sezgin Yonat ile birlikte Selçuklu İmam Hatip Ortaokulundaki öğrencilere seminer verdi.

Seminerin ardından bir açıklama yapan Başkan Hamza Sezgin Yonat, Kızılay gönüllülerinin bu eğitimler sayesinde daha fazla bilgi sahibi olduklarını belirterek, “Günümüzde, dünyada olduğu gibi ülkemizde de afetlerin oluşum sıklığı giderek artmaktadır. Ülkemiz deprem başta olmak üzere heyelan, sel, erozyon gibi doğal afetler ile karşı karşıyadır. Afet eğitimi bu afetlere karşı hazırlıklı olmak için verilen eğitimdir. Güvenli yaşam, her türlü tehlikenin getireceği zararlardan korunarak yaşamaya çalışmaktır. Depremler ülkemizde afete yönelik yaklaşımlarda bir dönüm noktası olmuştur. Bu depremler sonrasında yaşanan felaketler ve uluslararası gelişmeler doğrultusunda afet eğitimi yeniden ele alınmıştır. Afetler oluşmadan önce önlem alma faaliyetlerini içeren risk azaltma ve hazırlıklı olma çalışmaları afet eğitimi uygulamalarının en önemli bileşenidir. Bir acil durum süresince eğitim, yüksek önceliğe sahiptir çünkü başta çocuklar olmak üzere bireyler ve gelecekleri risk altındadır. Afetlerin oluşumunu engellemek mümkün olmasa da afetlerin neden olabileceği zararları en aza indirmek ve hatta bazılarını ortadan kaldırmak mümkündür. Afetlerle iç içe yaşayan bir toplum olmanın bilinciyle önlem alma ve zarar azaltma kültürünü toplum içinde geliştirmek, eğitim faaliyetlerini hızlandırmak ve pansiyonlu okulların tümüne ulaştırmak öncelikli hedefimizdir. Eğitme katılan ve bize destek veren başta Kızılay Muş Başkanımıza ve eğitimcilerimize teşekkür ederim” dedi.

Bakmadan Geçme