'Yunus'lar nefes kesti

Van'da asayiş ve narkotik olaylarına etkin müdehale edebilmek amacıyla Motosikletli Polis Timler Amirliği (Yunus) kuruldu.

'Yunus'lar nefes kesti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van’da başta asayiş ve narkotik olayları olmak üzere suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahısların yakalanması, meydana gelen olaylara en kısa sürede müdahale edilmesi ve şüpheli şahısların yakalanmasında etkin şekilde mücadele edilmesi amacıyla Motosikletli Polis Timler Amirliği kuruldu. İl Emniyeti yerleşkesinde düzenlenen tanıtım programına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Lütfü Boyalı ve emniyet teşkilatı personeli katıldı. 

Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından duaların edilmesiyle başladı. Tanıtım programında Yunus ekibi motosiklet üzerinde ileri sürüş teknikleri ve akrobasi hareketleri yaptı. Ekiplerin gösterisi adeta nefes kesti. 

Program sonunda açıklamalarda bulunan Bilmez, Van İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde şimdilik 6 motosiklet ve 21 personelin Yunus ekibi olarak görev yapacağını belirtti. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde Yunus ekiplerinin olaya müdahale edeceğini ifade eden Vali Bilmez, “Yunus ekiplerimiz yaz sezonunda da sahil bölgesinde görev yapacaktır. Zamanla hem motosiklet hem de personel sayısı artacaktır. İlimizde Yunus ekiplerinin göreve başlamış olmasından dolayı İçişleri Bakanımız ve Emniyet Genel Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah arkadaşlarımızı kazadan ve beladan korusun.” dedi. 

Yunus ekiplerinin Van ilinin güvenliğine ek olarak bir güzellik katacağını dile getiren Bilmez, vatandaşın refahı, huzuru, asayişi ve trafikteki güvenliğini Yunus ekipleriyle bir üst seviyeye çıkaracaklarını kaydetti.

    

Bakmadan Geçme