Vanlı imam Suudi Arabistan'a damga vurdu!

Suudi Arabistan televizyonunda yayınlanan 'Kuran-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'na' Van Erciş'li imam Muhsin Kara damga vurdu.

Vanlı imam Suudi Arabistan'a damga vurdu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçen  günlerde Suudi Arabistan'da bir televizyon kanalı tarafından, ‘Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması’ düzenlendi. Sivas'ın Şarkışla ilçesinde görev yapan Vanlı imam Muhsin Kara’ da yarışmaya katıldı.  Van Erciş'li Muhsin Kara, burada okuduğu ezanla dinleyenleri mest etti. Vanlı imamın sesine hayran kalan jüri, Muhsin Kara'yı finale taşıdı.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım da yapan Kara, "Ezan yarışmasında ilk 4'e girmeyi lütfeden mevlaya hamdolsun" ifadelerine yer verdi.

Vanlı İmam Muhsin Kara Kimdir?

1990 yılında aslen Van'ın Erciş İlçesi'nde dünyaya gelen Muhsin Kara Erciş İmam Hatip Lisesi'niden mezun olduktan sonra ardından 2 sene Mısır'da Arapça ve makam eğitimi aldı.

Geçmiş yıllarda Kayseri Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nda solist olarak yer alan Kara,  yurt içi ve dışındaki organizasyonlarda Kur'an-ı Kerim ile ilahiler seslendirmekte, Mısır ve Türkiye'de aldığı eğitimler ile Kur'an-ı Kerim'i hem Arap hem de Türk tavrı ile okumaktadır.

İstanbul'da özel bir radyoda bir sene müzik yönetmenliği yapan Kara, bugüne kadar Kayseri Akkışla, İstanbul, Arnavutluk ve Mısır gibi yerlerde görev yapmıştır. Günümüzde ise Sivas'ın Şarkışla İlçesi'nde İmam Hatip olarak görev yapmaktadır.

Yorumlar 1
Hızır 22 Nisan 2022 01:55

MAŞALLAH ALLAH NAZARDAN KORUSUN https://hiziracil.tr.gg/D-Ue-NYADA-%26%23304%3BSLAMA--KO%26%23350%3BANLAR.htm

Bakmadan Geçme