Vangölü Aktivistleri Derneği : 'Kazı çalışmalarının başlamasını temenni ediyoruz'

Vangölü Aktivistleri Derneği yönetim kurulu üyeleri Van Müze Müdürlüğü tarafından kent genelinde iptal edilen tüm arkeolojik kazılara yönelik  açıklama talebinde bulundu.

Vangölü Aktivistleri Derneği : 'Kazı çalışmalarının başlamasını temenni ediyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili dernek tarafından yapılan açıklamada “Edindiğimiz bilgiler doğrultusunda, Van Müze Müdürlüğü tarafından İlimiz ve birçok ilçemizde devam eden tüm arkeolojik kazılar iptal edilip durdurulmuştur. İlimiz ve ilçelerimizin geçmişine ışık tutacak ve tanıtımına katkı sağlayacak olan bu kazıların durdurulma gerekçelerinin kamuoyuna paylaşılması arzu ediyoruz.”  denildi.

Vangölü Aktivistleri Derneği yönetim kurulu üyeleri açıklamalarının devamında şunları söyledi:

“KAZI ÇALIŞMALARININ BAŞLAMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

“Vangölü Aktivistleri Derneği kurulduğundan beri, tarihi alanların korunması ve  sürdürülebilir turizm destinasyonlarına alınabilmesi için kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Bir bölgenin doğal güzellikleri dışında tarihi alanları oldukça turizme ilgi çekmektedir. Ayrıca tarihi alanların restorasyonu veya kazı çalışmaları tarihin gün yüzüne çıkartma olgusu oldukça önemlidir. Bölgede bulunan önemli kazı çalışmalarının devamlılığı ve tarihe ışık tutması çok gereklidir. Kamuoyuna gerekçe sunulmadan böyle bir durdurma işlemini anlamakta güçlük çekiyoruz. Kazı çalışmalarının başlamasını temenni ediyoruz.”

Bakmadan Geçme