Van'da karla kapanan mezra yolları açıldı!

Van'ın Gürpınar ilçesinde, kar kalınlığının yer yer 10 metreyi bulduğu Sıcaksu bölgesinde kapalı olan mezra yolları, bir aylık çalışma neticesinde ulaşıma açıldı.

Van'da karla kapanan mezra yolları açıldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamaya göre, ülke genelinde hava sıcaklıkları artarken, Van'ın yüksek rakımlı bölgelerinde ise hala  karla mücadele çalışmaları sürüyor. 

Bu kapsamda Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı'na bağlı görevliler, kente 115 kilometre uzaklıktaki 3 bin rakımlı Sıcaksu bölgesinde uzun süredir kapalı olan mezra yollarının açılması için çalışma başlattı. Çalışma dahilinde bölgede 3 iş makinesiyle zor şartlarda çalışan ekipler, yaklaşık 1 ay süren çalışmanın ardından Sıcaksu Mahallesi'ne bağlı Tüzek, Çarlık ve Yeşildere mezra yollarını açmayı başardı.

Operatör Fatih Kuşman, iş makinelerinin boyunu aşan karda zorlukla ilerleyebildiklerini söyledi.

"1 AYDAN FAZLA BURADA ZORLU BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Yer yer 10 metreyi bulan karla mücadele ettiklerini ifade eden Kuşman, "Bu mezralarda kalan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Kış aylarında burası birkaç defa ulaşıma açıldı. Ancak yoğun tipi ve çığ nedeniyle tekrar kapandı. 1 aydan fazladır burada zorlu bir çalışma yürütüyoruz. Sıcaksu Mahallesi'ne bağlı 3 mezra bu güzergahta yer alıyor. Son mezramız olan Tüzek mezra yolunu da açtık. Burası kardan dolayı kapalı olan son mezramızdı." diye konuştu.

Yollarının açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten vatandaş Muhammed Tuncer ise, "Allah Büyükşehir Belediyesi ekiplerinden razı olsun. Yolumuzu açtılar. Kışın birkaç defa açılan yolumuz yoğun kar, tipi ve çığdan dolayı tekrar kapandı. Hayvanlarımız olduğu için burayı terk edemiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz."  ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme