Van'da havalar soğudu, aktarlara ilgi arttı

Van'da havaların soğumasıyla grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaş, aktarlara yönelerek ıhlamur ve kış çayı gibi bitkisel çaylara yöneldi

Van'da havalar soğudu, aktarlara ilgi arttı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sonbaharın gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen vatandaşlar, bitkisel ürünler satan aktarlara yöneldi. Vanlıların en çok ıhlamur, ada çayı, papatya, zencefil, havlucan ve zerdeçal gibi bitkileri tercih ettiklerini belirtilerek bu bitkilere ilginin arttığını söyledi.

Son günlerde havalar zaman zaman güneşli ve sıcak geçerken aniden bastıran serin ve yağışlı hava vatandaşı hazırlıksız yakalıyor. Hava koşulları nedeniyle sık sık grip, nezle olan vatandaş hastaneye yerine aktarları tercih ederek doğal bitkilerle şifa bulmayı amaçlıyor.

Soğuk havayla birlikte görülen gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı ve diğer rahatsızlıklar için aktarları tercih ettiklerini belirten vatandaş, “Sonbahar mevsimine girmemizle birlikte havalar soğumaya başladı. Hastalanmamak için zencefil, tarçın, hatmi çiçeği, meyan kökü, ıhlamur, papatya, yaban mersini, narçiçeği, ebegümeci, sığır kuyruğu ve adaçayı gibi doğal bitkiler kullanıyoruz.” dedi.

Aktarlar ise, müşterilerine öncelikle hastalığa karşı bağışıklık sistemini güçlendirici çörek otu, zencefil, pekmez ve bal önererek, “Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte müşterilerimiz grip salgınından korunmak için bitkisel ürünleri tercih ediyor. Vücudumuzun bağışıklık kazanabilmesi için her mevsim bu ürünleri tüketmemiz gerekiyor. Biz her türlü bitkisel ürünü müşterilerimizin hizmetine sunuyoruz.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme