Van'da fahiş fiyat ve stokçuluk denetimi gerçekleştirildi

Van Büyükşehir Belediyesi, marketlerde stokçuluk ve fahiş fiyat denetimi gerçekleştirdi.

Van'da fahiş fiyat ve stokçuluk denetimi gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van'da son günlerde yağ ve temel gıda ürünleriyle ilgili yapılan spekülatif paylaşımlar nedeniyle piyasada oluşan stokçuluk ve fahiş fiyatların önüne geçilmesi için yoğun çalışma yürütülüyor.

Yapılan çalışmalar kapsamında  ekipler, Alo 153 Zabıta Şikayet Hattı'na gelen ihbarları da değerlendirerek harekete geçiyor. Son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen denetimlerde, ürünlerin raf ile kasa fiyatlarını karşılaştıran ekipler, stokçuluk ve fiyat artışı yaptığı tespit edilen çok sayıda markete ceza kesti. Zabıta Daire Başkanı Sabahattin Ergenç, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle sürekli olarak denetim yaptıklarını belirtti. Vatandaşın duyarlı olmasını isteyen Ergenç, "Piyasada oluşan talep nedeniyle fahiş fiyat ve stokçuluğa izin vermeyeceğiz. Vatandaşlar, 7/24 bizleri arayabilirler. Özellikle bu süreçte duyarlı davranan market sahiplerine de teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

Market işletmecisi Kıyasettin Avcı da ayçiçeği yağı başta olmak üzere temel gıda ürünlerinin temininde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayarak denetimlerden memnun olduklarını aktardı.

Bakmadan Geçme