Van'da dar gelirli aileler sosyal kart ile yardım aldı

Van Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği sosyal kart ile yardım almaya hak kazanan vatandaşlar üst limiti 500 TL olan yardım aldı.

Van'da dar gelirli aileler sosyal kart ile yardım aldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı e-devlet ve şahsen başvuru yapan vatandaşlardan uygun bulunanlara nakdi yardım yapıyor. Şimdiye kadar 2 bin 77 aileye, yaklaşık 2 milyon 192 bin TL nakdi yardım yapıldı.

Sosyal kart yardımından yararlanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar, e-devlet üzerinden ‘Sosyal Yardım Modülü’ ya da Van Büyükşehir Belediyesi’ne şahsen başvuruda bulunuyor. Başvurusu belediye sistemine düşen aileler, daha sonra yerinde tespitleri yapılmak üzere sosyal hizmet uzmanları tarafından evlerinde ziyaret ediliyor. Son olarak da sosyal yardım değerlendirme komisyonu tarafından görüşülerek uygun görülen ailelere, ailenin nüfusuna göre üst limiti 500 TL olan sosyal kartlar veriliyor. Kart süreleri ailenin duruma göre komisyon tarafından 1, 3 veya 6 aylık şeklinde belirlenirken, aileler kurum tarafından belirlenen alışveriş merkezlerinden temel gıda malzemesi, temizlik ve kırtasiye alışverişi yapabiliyor.

Bakmadan Geçme