Van'da çiftçilere süt tankı dağıtımı gerçekleştirildi

Van'da Ticaret Borsası (VATBO) ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan 'Soğuk süt zinciri' projesi kapsamında çiftçilere süt tankı dağıtıldı.

Van'da çiftçilere süt tankı dağıtımı gerçekleştirildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

VATBO'da düzenlenen süt tankı dağıtım programına katılan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Görentaş  sütün değerlendirilmesinin hayvancılığın karlı bir şekilde sürdürülebilmesinin en önemli etkenlerinden biri olduğunu aktardı.

Elde edilen sütlerin amacına uygun değerlendirilmesinin hayvancılığın gelişimine de katkı sunduğunu dile getiren Görentaş, "Bu proje ile toplanacak soğuk sütün üretimden sanayi tarafından işletmesine kadar olan her aşamada özelliklerinin ve gıda kriterlerine uygunluğunun muhafazasının sağlanması hedeflenmiştir." dedi.

VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Naif Süer'de Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yürüttükleri fizibilite çalışmalarının ardından proje hazırladıklarını belirterek, bölgede hayvancılığın gelişmesi yönelik çalışma yürüttüklerini kaydetti.

DAP tarafından onaylanan proje ile satın alınan 3 araç ve 150 ile 200 litrelik 45 tank çiftçilere dağıtıldı.

Programa, Tuşba Kaymakamı Furkan Duman, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve davetliler katıldı.

Bakmadan Geçme