Van'da binlerce büyükbaş hayvana suni tohumlama uygulandı

Van'ın Erciş ilçesinde bir yılda bin 200 büyükbaş hayvana suni tohumlama yapıldı.

Van'da binlerce büyükbaş hayvana suni tohumlama uygulandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Verimli Etçi ve Sütçü Irklarının Suni Tohumlama Yöntemi ile Çoğaltılması Projesi kapsamında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri, ilçedeki üreticileri ziyaret ederek projeye ilişkin bilgi verdi.

640 YAVRU ELDE EDİLDİ

Yürütülen çalışmalar kapsamında suni tohumlama yöntemiyle 640 yavru elde edildi.

Veteriner Hekim Ferhat Baran, proje kapsamında bin 200 büyükbaş hayvana suni tohumlama uygulaması gerçekleştirdiklerini belirtti.

“AMACIMIZ HEM SÜT HEM DE ET BAKIMINDAN VERİMLİ IRKLAR ELDE ETMEK”

Bu hayvanlardan 640 yavru elde ettiklerini dile getiren Baran,"Amacımız burada hayvanların genetik ilerlemesini sağlayarak hem süt hem de et bakımından verimli ırklar elde etmek. Kullandığımız ırklar arasında simental, montofon, chevrolet, Belçika mavisi, limuzin ve angus ırkları bulunuyor." diye konuştu.

Besicilerden Ebubekir Çiçek, projenin faydalı olduğunu vurgulayarak, "Hayvancılığı daha yüksek bir seviyeye getirmek istiyoruz. Bu hayvan cinsleri çok verimli. Desteklerinden dolayı Kaymakamımıza teşekkür ederim." dedi.

Kocapınar Mahallesi'nde besicilik yapan Cemal Beşer de devletin verdiği desteklerin hayvancılığın gelişmesine katkı sağladığını ifade etti.

Bakmadan Geçme