Van Valisi Balcı'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, ཋ Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

Van Valisi Balcı'dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Balcı, mesajında, 15 Temmuz'un, hain terör örgütü FETÖ/PDY tarafından demokrasiye, ülkenin bölünmez bütünlüğüne yönelik darbe girişimine karşı, milletin, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanları doldurup vatanına, bayrağına ve ezanına sahip çıkarak yazdığı bir destan olduğunu belirtti.

15 Temmuz destanı ile milletin, demokrasiye inancını ve kendi iradesi üzerinde hiçbir güç tanımadığını, vatanın bölünmez bütünlüğü için her daim kararlılıkla mücadele edeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Balcı, şunları kaydetti:

"Aziz milletimiz, vatan sevgisi, şehitlik ve gazilik anlayışı ile 6 yıl önce 15 Temmuz gecesi tarihin akışını değiştirmiştir. Tarih boyunca FETÖ'nün tertiplediği hain darbe girişimi gibi pek çok badireyi bertaraf etmeyi başaran bir ecdadın evlatları olarak bize düşen birimize daha çok kenetlenip şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetine sahip çıkarak ülkemizi daha güçlü daha müreffeh yarınlara taşımak için hep birlikte çok daha fazla çalışmaktır. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması duasıyla, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, milli irademize sahip çıkan değerli Vanlı hemşerilerimiz ile aziz milletimize sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Bakmadan Geçme