Van TSO'dan büyük başarı

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde "Mükemmeliyet Merkezi"ne dönüştürme projesine seçilen 21 oda ve borsadan biri oldu.

Van TSO'dan büyük başarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van TSO'dan yapılan açıklamaya göre, "Sağlam KOBİ Projesi" kapsamında Van TSO'nun Mükemmeliyet Merkezi'ne dönüştürülmesi sürecinin başlatılması hususunda IDEMA Genel Müdür Yardımcısı Evren Aydoğan ve Proje Uzmanı Berfu Çopur'un katılımıyla toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıda, yasal mevzuatlara uygunluk, yetkinlik düzeyleri, üye destek mekanizmaları, yönetişim planı gibi ana başlıklarla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, üyeleri için yeni bir dönemin başlayacağını, Van TSO'nun "Mükemmeliyet Merkezi" olarak hizmet verecek olmasının oda üyelerine önemli değerler katacağını belirtti.

KOBİ'lerin afetlere hazırlık, dayanıklılık ve iş sürekliliği kapasitelerini destekleyen Sağlam KOBİ Projesi, TOBB, IDEMA, YBI, Google.org ve Google Türkiye ile yaptığı iş birliği kapsamında KOBİ'lere yönelik aktivitelerin tasarlandığını, içeriklerin oluşturulduğunu aktaran Takva, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda TOBB önerisiyle ülkemizde 21 oda ve borsa Mükemmeliyet Merkezi olarak seçilmiştir. Van TSO’nun gerek A Sınıfı Oda statüsünde olması gerekse ulusal ve uluslararası platformlarda yaptığı çalışmalar TOBB'nin de dikkatini çekmiş ve Van TSO bu önemli projenin bir parçası olmuştur. KOBİ'ler başta olmak üzere üyelerimize çok değerli hizmetlerin sunulacağı yeni bir dönemi başlatmış bulunuyoruz. Odamızı bu noktaya taşıyan tüm organlarımıza teşekkür ediyor, sürecin ilimize ve iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum."

Van TSO Genel Sekreteri Cengiz Aras ise oda adına önemli bir döneme girdiklerini belirterek, "Proje kapsamında yer alan 21 odadan biri olmamızı gurur verici bir hak teslimi olarak görüyorum. Odamız, üyelerine verdiği A Sınıfı hizmet standardı, TOBB tarafından bir kez daha tescillendi. Projenin ilerleyişi ile ilgili bugün ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Üyelerimize vereceğimiz eğitimlerle Sağlam KOBİ Projesinin ve Sağlam KOBİ haritasının ne olduğunu anlatacağız. Üyelerimize yönelik destek mekanizmaları, saha ziyaretleri, özel danışmanlıklar ve yönetişim hususları önceliğimiz olacak. Ayrıca yapılacak işbirliği çalışmaları ile üyelerimizin iş sürekliliği ve yerel ekonominin desteklenmesi sağlanacak. Sürecin ilimiz iş dünyasına çok önemli değerler katacağına inanıyoruz. TOBB başta olmak üzere tüm proje taraflarına teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme