Van polisi suçlulara göz açtırmadı

Van Emniyet Müdürlüğü 20-26 Eylül arasında yapılan operasyonlar sonucu yakalanan kişi sayısını ve ele geçirilen madde miktarlarını açıkladı.

Van polisi suçlulara göz açtırmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Emniyet Müdürlüğü polis ekiplerinin bu hafta yaptığı operasyonların bilançosu açıklandı. Açıklamaya göre; bu hafta düzenlenen 12 operasyonda 13 insan kaçakçısı yakalandı. Suçta kullanılan araçların sahipleri, ev ve otel sahipleri ile tespit edilen insan kaçakçılarına, gerekli adli işlemle birlikte toplam 68 bin 198 TL idari para cezası uygulanmış ve 6 araca da el konulmuştur.

Yine 20-26 Eylül tarihleri arasında hırsızlık yapan ve aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde; çeşitli suçlardan aranan toplam 14 şahıs yakalandı. Şahıslara adli makamlarca toplam 14 yıl hapis cezası verilirken, 5 şahıs tutuklandı. Çalınmış olduğu tespit edilen; 6 adet inşaat malzemesi, 2 adet demir kapı, 1 adet kalorifer malzemesi ve su deposu ele geçirildi. Bu yakalamalara ilişkin 5 şüpheli hakkında gerekli yasal işlem yapılıp ele geçirilen malzemeler sahiplerine teslim edildi. 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Olayları’nda ise 1 adet tabanca, 1 adet bıçak, 1 adet muşta, 7 adet fişek ele geçirilmiştir.

Ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde gümrük kaçağı olduğu tespit edilen, 106 adet cep telefonu ve 5 bin 64 adet tıbbi ilaç ele geçirildi. Elde edilen gümrük kaçağı malzemelerle ilgili olarak 2 şüpheli şahıs hakkında gerekli yasal işlem yapıldı.

Bakmadan Geçme